ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sibiul este prima regiune din România care își va lansa o monedă locală, Sibcoinul, în 21 noiembrie, la București, această monedă urmând să fie folosită pe durata anului 2019, când județul va fi Regiune Gastronomică Europeană, a anunțat marți consorțiul Regiunii Gastronomice Sibiu, pe pagina oficială de Facebook.

"Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Prima regiune din România care și-a lansat propria monedă

Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu, a ales numele pentru moneda locală a Sibiului. Aceasta se va numi Sibcoin. Sibcoin va fi lansat la București, pe data de 21 noiembrie 2018, în cadrul unui eveniment care se va bucura de prezența a numeroși reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai autorităților publice locale din România, persoane din industria HoReCa, reprezentați ai presei naționale și locale, bloggeri și influenceri", se arată în anunțul oficial.

Sibiul va deveni astfel prima regiune din România care va pune în circulație o monedă locală, se arată pe site-ul oficial al Regiunii Gastronomice Europene Sibiu, www.sibiugastronomia.ro. Potrivit acestui site, moneda locală nu înlocuiește moneda națională și se alătură altor 300 de monede locale și regionale din lume.