ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De Ziua Națională, în orașul Marii Uniri, Alba Iulia, au fluturat, ostentativ, steagurile cu emblema unui hypermarket german. Simbolul național, steagul României, se putea număra pe degetele de la o mână, spre deosebire de zecile de steaguri și bannere cu însemnele Kaufland.

Românii care s-au adunat joi la Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională, s-au pierdut în zecile de steaguri cu emblema Kaufland, care au dominat clar în orașul Marii Uniri, culorile roșu galben și albastru abia putând fi zărite printre roșu-alb.

Numărul bannerelor și steagurilor cu emblema Kaufland, care fluturau în bătaia vântului în aceste zile, pe perimetrul Cetății Alba Carolina, locul de sărbătoare a Zilei Naționale, a depășit cu mult numărul însemnelor tricolore și, implicit, decența și bunul simț, scrie ziarul Unirea, explicând că, practic, pe perimetrul Cetății, Kaufland a fost omniprezent, iar oriunde întorceai capul te loveai cu privirea de însemnele primului hypermarket deschis în Alba Iulia.

Cu excepția steagului arborat în Piața Tricolorului, a drapelului de pe Catedrala Încoronării și a eșarfei de pe Palatul Principilor, ”roșu, galben și albastru” a lipsit din Cetate, fiind înlocuit cu roșu și alb.

Cu siguranță, Kaufland, care a avut în Alba Iulia vânzări însemnate, unele voci susținând că a fost o perioadă de timp cel mai profitabil magazin al acestei rețele din România, a fost principalul sponsor, ceea ce nu este lucru puțin, însă nicio sumă de bani nu ar trebui să subjuge un simbol național.

Niciunde în lume, la o manifestare, însemnele sponsorului nu sunt mai numeroase decât ale evenimentului. Sau, la Alba Iulia, oraș în care acum 98 de ani Marea Adunare Națională a decis Unirea Transilvaniei cu România, înfăptuind cel mai mare act de voință al românilor, s-a sărbătorit Ziua Kaufland și nu știm noi?
 
Vezi galerie FOTO aici.