ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 29.03/ 8:23 Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 2, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 7-5, 6-1, de Karolina Pliskova (Cehia), locul 7 WTA și cap de serie numărul 5, în semifinalele Miami Open. 

Partida a fost întreruptă de ploaie de două ori, o dată la scorul de 3-3, aproxiamtiv o oră, și a doua oară la 5-7, 0-5, circa 70 de minute. În urma acestui eșec, Halep a ratat ocazia de a reveni pe locul I WTA. Ea va urca totuși de pe locul 3 pe locul 2, în clasamentul ce va fi publicat luni.Pliskova va evolua în finală cu australianca Ashleigh Barty, locul 11 WTA și cap de serie numărul 12.

 ACTUALIZARE 27.03/ 20:49 Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami după o victorie entuziasmantă în fața chinezoaicei Wang Qiang.

Românca s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-5 și este la un singur meci de revenirea pe locul 1 mondial. În setul 2, Simona a revenit de la scorul de 1-5 pentru chinezoaică, reușind o serie incredibilă de puncte, câștigând cu scorul de 7-5.


ACTUALIZARE 26.03/ 9:01 Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami (Statele Unite), dotat cu premii totale de 9.035.428 dolari, luni, după o victorie cu 6-3, 6-3 în fața americancei Venus Williams, potrivit Agerpres.

Halep (27 ani), numărul trei mondial, s-a impus într-o oră și 13 minute, dar putea câștiga mai clar și mai repede.

Românca a început în forță și a condus cu 3-0, dar Venus Williams a revenit și s-a apropiat la un singur ghem, 3-2. Cele două jucătoare și-au făcut serviciul, iar la 5-3 Halep a reușit un nou break, încheind setul cu 6-3.

În actul secund, fiecare și-a fructificat serviciul în primele două ghemuri, după care Halep s-a desprins la 4-1. În continuare s-a mers cu serviciul, Halep încheind conturile cu 6-3, după ce a salvat o minge de break.

Halep a bifat a patra victorie consecutivă, după ce a pierdut primele trei dueluri cu Venus Williams (38 ani, 43 WTA), triplă campioană la Miami Open. Americanca a reușit să progreseze câte un ghem pe meci în cele patru partide cedate, ajungând la șase ghemuri câștigate.

Fiecare jucătoare a avut câte un as, Halep a comis 4 duble greșeli, iar Williams 2. Halep, care a avut procentaje foarte bune la serviciu, 75% la primul și 69% la al doilea, românca a avut mai multe mingi direct câștigătoare, 21 față de 16, iar Venus, mai multe erori neprovocate, 24 față de 16.

Simona Halep și-a asigurat un cec de 182.000 de dolari și 215 puncte WTA, iar în sferturi va întâlni o Qiang Wang (China), cap de serie numărul 18.
 
Știrea inițială

Simona Halep s-a calificat duminică seara în optimi la Miami Open, după ce a învins-o cu mari emoții, 5-7, 7-6(1), 6-2, pe slovena Polona Hercog (93 WTA), care s-a dovedit o adversară redutabilă pentru româncă.

Simona a pierdut primul set, după ce Hercog a făcut break la 5-5, ulterior făcându-și serviciul.

La mijlocul setului doi, Halep a solicitat intervenția antrenorului Daniel Dobre. Românca s-a distanțat la 5-3, însă slovena a replicat și s-a intrat în tie-break. Abia aici Simona a avut un parcurs excelent, trimițând partida în decisiv.

În actul decisiv, Halep s-a descurcat mult mai bine, a câștigat de două ori pe serviciul adversarei și s-a impus.

În următoarea fază, Simona Halep o va înfrunta pe învingătoarea partidei Daria Kasatkina ( 22 WTA) – Venus Williams (43 WTA).