ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 30.01/ 9.35 Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 4, a pierdut în semifinalele Australian Open în fața spaniolei Garbine Muguruza, numărul 32 mondial, 6-7, 5-7.


Meciul a fost unul extrem de strâns, iar Simona Halep a avut multe șanse de a câștiga atât primul set, cât și al doilea, dar de fiecare dată Muguruza a revenit. În finala competiției, Garbine Muguruza o va înfrunta pe Sofia Kenin, cea care a învins-o pe Ashleigh Barty, cu scorul de 7-6(6), 7-5.

ACTUALIZARE 29.01/08:22 Simona Halep s-a calificat în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o miercuri pe  estona Anett Kontaveit, scor 6-1, 6-1, reușind să ajungă pentru a opta oară în penultimul act al unui turneu de Mare Șlem.

 Partida s-a încheiat cu scorul de 6-1, 6-1, după doar 53 de minute. Halep a reușit patru ași, a avut un procentaj de 78% al punctelor câștigate pe propriul serviciu și a comis doar 10 erori neforțate.

Simona Halep rămâne fără set pierdut la turneul de Mare Șlem de la Melbourne, iar în semifinale se va duela cu iberica Garbine Muguruza (numărul 32 WTA).

În prima ei declarație de după meci, Simona a precizat că se concentrează în fiecare zi și se simte mai puternică decât în trecut.

„Vă mulțumesc pentru astăzi, pentru fiecare zi. E o plăcere să joc aici, în Australia, și să pot practica cel mai bun tenis al meu. M-am simțit foarte bine azi pe teren, am fost puternică pe picioare. Știam cum să joc contra ei, am fost concentrată și îmi place foarte mult să joc aici, la Melbourne. Am simțit că mă pot concentra pe ceea ce am de făcut în fiecare zi. Acest an a început excelent și mă simt mult mai puternică decât în trecut”, a spus Halep, imediat după victoria cu Kontaveit.
 



ACTUALIZARE 27.01/08:20 Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open, luni, după ce a învins-o pe belgianca Elise Mertens (17 WTA), scor 6-4, 6-4. Românca rămâne fără set pierdut la Melbourne și este pentru a 14-a oară în această fază a competiției la turneele de Mare Șlem.

Pentru Simona Halep a fost cea de-a treia victorie înregistrată în fața lui Elise Mertens, din cele patru partide directe. De asemenea, în urma acestui succes, românca a ajuns pentru a 14-a oară în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Șlem.

În sferturile de finală de la Australian Open, Halep o va Anett Kontaveit (31 WTA), care a trecut în această fază de Iga Swiatek, locul 56 WTA, scor 6-7, 7-5, 7-5.

„Sunt fericită că sunt în sferturi din nou. Am jucat cu ea la Doha, anul trecut, atunci am pierdut. Știam că trebuie să rămân concentrată, motivată. Am fost puțin nervoasă la un moment dat, în setul doi, dar am fost suficient de puternică să câștig. Câteodată, o iau puțin razna pe terenul de tenis, sunt conștientă de acest lucru, dar îmi iau energia din loja mea. Știam că trebuie să merg înainte, să nu mă gândesc neapărat la scor”, a spus Simona Halep, la finalul meciului cu Mertens.

Întrebată despre privirile aruncate lui Darren Cahill în timpul partidei, dar și despre donațiile pentru victimele incendiilor de vegetație din Australia, Simona a răspuns: „Darren calculează aceste priviri. Este pentru o cauză nobilă. A spus că la sfârșitul turneului îmi va spune, mă ține relaxată așa. Atât timp cât câștig, e în regulă”.

Despre modul în care își petrece timpul liber, între partidele de la Melbourne, Halep a spus: „Ascult muzică în cameră. E o supertistiție, aș putea spune. Am anumite melodii pe care le ascult. Azi, având în vedere că am tot ziua în față, voi merge la plimbare. Îmi place orașul, îmi place să văd oamenii de aici. Azi voi merge să îmi cumpăr ceva. Destul de simplu, nimic special”.


ACTUALIZARE 25.01/10:00 Simona Halep a trecut de Iulia Putințeva, scor 6-1, 6-4, în turul 3 al primului turneu de Mare Șlem din 2020 și s-a calificat în optimile de finală la Australian Open, acolo unde se va duela cu belgianca Elise Mertens.

Simona Halep a dominat autoritar începutul meciului cu Iulia Putințeva, iar jucătoarea din Kazahstan a fost enervată de jocul foarte exact al româncei. La 3-1 pentru sportiva noastră, adversara Simonei a avut un game în care nu i-a ieșit mai nimic la retur. Duelul dintre Halep și Putințeva a durat o oră și 19 minute iar prestația româncei noastre a fost apreciată și de presa internațională, care a reacționat imediat.

Tennis Channel: „În prima confruntare directă, finalista din 2018 și-a asigurat fără emoții prezența în optimile de la Australian Open după ce învins-o pe Iulia Putințeva, scor 6-1, 6-4. Cu un joc solid de pe linia de fund, cu o diferență de 11 lovituri câștigătoare față de lovitură neforțate, Simona Halep urmărește primul titlu după ce a reușit sezonul trecut la Wimbledon”.

Site-ul WTA: „Fostul lider mondial și-a asigura prezența fără emoții în a doua săptămână de Australian Open pentru al treilea an la rând, după ce a trecut de Yulia Putințeva, sportivă aflată în formă bună. Putințeva a eliminat-o în turul doi pe Danielle Collins, semifinalista din 2019, dar Halep a fost de netrecut pe arena Rod Laver”.

WTA Insider: „Favorita numărul patru merge în optimi după o prestație solidă”.
 
La rândul ei, Simona Halep a declarat că fiecare partidă este dificilă la nivelul acesta.


„Este o victorie frumoasă, nu a fost ușor de obținut. 2019 a fost un an excelent, cu victorie la Wimbledon. Dar acum e altceva, sunt fericită că sunt în a doua săptămână. Nu mă uit la alte jucătoare, și la ce surprize apar. La acest nivel fiecare meci este greu, trebuie să fii mereu sută la sută.

În trecut eram obsedată de tenis, mă uitam tot timpul. Acum am învățat să mă relaxez în zilele libere. Viața e frumoasă. Nu pot să spun cum mă deconectez, dar nu e nimic special. A fost frumos să joc în fața acestui public, mă simt grozav în Australia”, a declarat campioana româncă.

În turul următor, Simona va da piept cu Elise Mertens, cele întâlnindu-se de trei ori până, iar statistica este de partea jucătoarei din România, a câștigat de două ori (La Madrid și la Roland Garros în 2018) și a pierdut o singură dată, la Doha, în 2019.

Meciul din optimile de finală de la Australian Open dintre Simona Halep si Elise Mertens va avea loc în noaptea de duminică spre luni, 26-27 ianuarie.


ACTUALIZARE 23.01/12:44 Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în turul al treilea de la Australian Open, joi, după ce a învins-o rapid pe britanica Harriet Dart (173 WTA), scor 6-2, 6-4. Românca rămâne fără set pierdut la Melbourne, iar în faza următoare o va avea ca adversară pe Danielle Collins sau Yulia Putințeva.

Partida a început cu trei break-uri consecutive, Halep trecându-și în cont două game-uri rapide pe serviciul adversarei. Românca a avut un joc sigur în primul set, a comis mai puține erori neforțate, 10, față de 19 ale adversarei, și a cedat doar două game-uri, serviciul începând să se îmbunătățească cu trecerea jocului.

În setul secund, Simona Halep a părut să ridice și mai mult nivelul jocului, ducând rapid scorul la 4-0 în favoarea sa. Fostul lider mondial a încheiat partida după o oră și 17 minute, având emoții aproape de final, când a cedat un game pe propriul serviciu, după ce anterior ratase o minge de meci. În cele din urmă, Halep s-a impus, scor 6-2, 6-4.

În turul al treilea de la Australian Open, Simona Halep se va duela cu învingătoarea din partida Danielle Collins (SUA, 25 WTA) - Yulia Putințeva (Kazahstan, 38 WTA).

 
Știrea inițială
 
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în runda a doua a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o, marți, la Melbourne, pe americanca Jennifer Brady, cu 7-5 (5), 6-1.
 
Spre finalul primului set, românca a căzut și s-a accidentat la mână.
 
Simona Halep (3 WTA), a patra favorită a întrecerii de la Melbourne, și Jennifer Brady  se mai întâlniseră o singură dată în circuit până acum. În 2019, în turul secund de la Toronto, românca trecea cu dificultate de sportiva din SUA, scor 4-6, 7-5, 7-6 (5).
 
La interviul de după meci, acordat pe teren, Simona Halep despre victoria de azi și despre accidentarea suferită la încheietura mâinii drepte, potrivit gsp.ro.


„Cu siguranță a fost un meci greu. Am jucat anul trecut contra ei, iar meciul a ajuns în decisiv. M-am pregătit foarte bine. Sunt fericită că am câștigat și am ajuns în runda următoare. Mă simt foarte bine în Australia. Cred că în setul doi mi-am găsit ritmul. Am reușit s-o mișc mai mult pe teren și am servit mai bine.

În aduc aminte că și în 2018 m-am accidentat în primul tur. Sper să repet parcursu l de atunci (n.r. Simona a jucat finala atunci, pierdută contra lui Caroline Wozniacki). Mă doare puțin încheietura, dar nu mă gândesc la asta. Acum vreau să mă relaxez puțin și să mă recuperez pentru meciul următor. 

Este un sentiment frumos să-l am din nou pe Cahill lângă mine. Am o echipă foarte bună, care mă sprijină în fiecare moment”, a declarat Simona Halep.