ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep a ajuns în Elveția unde urmează să fie audiată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în cazul suspendării pentru dopaj primită anul trecut. Procesul va începe miercuri dimineață, iar un verdict va fi dat abia vineri după-masă. Simona Halep nu vrea să fie apărată de un mediator român și l-a ales în schimb pe americanul Jeffrey Benz, informează Realitatea.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), cu sediul la Lausanne, începe miercuri audierile în cazul în care Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Audierile sunt programate de miercuri până vineri și nu se știe când va anunțat decizia forul de la Lausanne, putând fi o chestiune de zile sau de luni.

Potrivit TAS, părțile, martorii și experții vor participa la audiere atât personal, cât și la distanță, inclusiv Halep, care va fi prezentă în persoană. Audierea va avea loc cu ușile închise, deoarece niciuna dintre dintre părți nu a solicitat o audiere publică.

Comisia TAS și părțile la procedură au stabilit un calendar detaliat al audierilor. Audierea va începe la 7 februarie 2024, la ora 9:30 (10.30 - ora României), cu pledoariile de deschidere ale părților, urmate de depozițiile martorilor și ale experților.

Susținerile orale de încheiere vor avea loc în ultima zi. Încheierea audierii ar trebui să aibă loc în jurul orei 15:30 (16. 30 - ora României), la 9 februarie 2024.

Comisia TAS desemnată să judece această chestiune este formată din Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (SUA) și profesorul Ulrich Haas (Germania).

La cererea părților, nu vor fi furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea participanților (reprezentanți, experți și martori).

TAS precizează că Halep nu va face nicio declarație pentru mass-media înainte de sfârșitul audierii.

În urma audierii, Comisia TAS va delibera și va pregăti hotărârea arbitrală care va conține decizia și motivarea acesteia.

În acest moment, nu se poate da nicio indicație cu privire la data la care va fi pronunțată hotărârea arbitrală finală.