ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jucătoarea de tenis Simona Halep a fost decorată marți, de președintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni, informează Agerpres. În urmă cu două săptămâni, după victoria Simonei Halep de la Wimbledon, Patriarhul României i-a acordat jucătoarei de tenis cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, Crucea Patriarhală.

Simona Halep i-a mulțumit președintelui pentru această distincție.

”Este o mare onoare. Sper să inspir copiii, să le transmit plăcerea de a practica acest sport, care te ajută și la dezvoltarea personală. Mulțumesc familiei mele, antrenorilor mei, echipei mele, lui Daniel Dobre, dar și lui Darren Cahill, românilor de pretutindeni, mulțumesc pentru energia pozitivă. Sunt mândră că sunt româncă, sper să inspir toți copiii pe mai departe. Sunt foarte emoționată, este mai greu ca la finala de la Wimbledon", a declarat Simona Halep. 

Ea a mulțumit familiei, antrenorilor și românilor.

„Vreau să le mulțumesc că au construit această casă, cum îi spun eu carierei mele. Fiecare cărămidă a fost foarte importantă, de aceea am ajuns la cel mai înalt nivel de tenis. Românilor de pretutindeni, care mă susțin indiferent și necondiționat atunci când joc în orice țară, dar cel mai mult le mulțumesc pentru energia pozitivă pe care o primesc atunci când mă întorc în țară. Sunt mândră că sunt româncă și sper să merg cu fruntea sus peste tot și să câștig cât mai multe trofee ca să fiu o inspirație pentru toți copilașii și sper să aibă ocazia și condiții cât mai bune ca să avem cât mai mulți campioni în viitor”, a declarat Simona Halep, în cadrul ceremoniei de decorare.

La ceremonia de la Cotroceni au fost prezenți familia Simonei Halep, dar și fostul tenisman Ilie Năstase.