ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românca Simona Halep, care va termina 2018 pe primul loc în clasamentul mondial, a fost desemnată, vineri, cea mai bună jucătoare a anului în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA), anunță site-ul Asociației Jucătoarelor Profesioniste.

Halep a avut în 2018 cel mai bun sezon al carierei, câștigând în cele din urmă primul său titlu de Mare Șlem, la Roland Garros, după încercări nereușite tot la Paris (2014) și la Australian Open (2018).

Simona Halep, care a devenit lider în clasamentul WTA pentru prima oară în octombrie 2017 și l-a petrecut aproape integral pe 2018 pe prima poziție mondială, a cucerit titlul de la Roland Garros după trei victorii consecutive în fața unor campioane, Angelique Kerber, Garbine Muguruza și Sloane Stephens, impunându-se după o serie de meciuri caracterizate de spirit de luptă, schimbări strategice și reveniri spectaculoase, dar nu în ultimul rând, calitatea de a juca cel mai bun tenis al său atunci când a contat cel mai mult.

Pe lângă titlul de la Roland Garros, românca a mai câștigat turneele de la Shenzhen și Montreal, jucând și finale la Australian Open, Roma și Cincinnati. Doar Petra Kvitova are mai multe titluri în 2018 (cinci), dar nicio câștigătoare de Grand Slam din acest an nu a jucat mai mult de o finală majoră, cu excepția ei, la Melbourne. Halep și-a încheiat sezonul prematur, cu abandon la Beijing și retrageri de la Moscova și Singapore, unde s-a calificat pentru a cincea oară consecutiv la Turneul Campioanelor.

Halep (27 ani) încheie anul cu un bilanț de 46 de victorii și 11 înfrângeri și va fi pentru al doilea an consecutiv pe primul loc la final de sezon.

Simona Halep va primi și un premiu special, fiind singura jucătoare care s-a calificat pentru cele cinci ediții ale Turneului Campioanelor de la Singapore. De anul viitor, WTA Finals va avea o altă gazdă.

Celelalte contracandidate la titlul de jucătoarea anului în circuitul WTA au fost câștigătoarele de Grand Slam din 2018, daneza Caroline Wozniacki (Australian Open), germanca Angelique Kerber (Wimbledon) și japoneza Naomi Osaka (US Open), alături de cehoaica Petra Kvitova.

La categoria ''Newcomer of the Year'' (nou-venita anului) s-a impus belarusa Arina Sabalenka, celelalte candidate fiind românca Mihaela Buzărnescu, jucătoare care a avut un sezon de excepție, reușind să intre în Top 20 WTA, înainte ca o accidentare să o țină departe de circuit în această toamnă, americancele Amanda Anisimova, Daniele Collins și Sofia Kenin și belarusa Arina Sabalenka.0

Cea mai bună pereche a anului este cea alcătuită din cehoaicele Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, jucătoarea cu cel mai mare progres este olandeza Kiki Bertens, la ''Revenirea anului'' a câștigat americanca Serena Williams, care născut o fetiță în urmă cu un an, iar ucraineanca Elian Svitolina a câștigat trofeul ''Jerry Diamond ACES'', pentru promovarea tenisului.