Simona Halep, locul I WTA, și sârbul Novak Djokovici, locul I ATP, au fost desemnați campioni mondiali de Federația Internațională de Tenis (ITF), relatează News.ro.

Djokovici primește pentru a șase oară în carieră acest titlu din partea ITF, în timp ce pentru Simona Halep este o premieră. Deși jucătoarea română a fost numărul 1 mondial și la finalul anului 2017, campioana mondială, în viziunea forului internațional, a fost spaniola Garbine Muguruza. „Este o mare onoare să fiu desemnată campioană mondială ITF pentru prima dată. Am avut un an incredibil, câștigând primul meu grand slam la Roland Garros și terminând sezonul ca numărul 1 mondial. Să fiu recunoscută în acest fel este special cu adevărat și îmi oferă o motivație suplimentară să continui să muncesc în sezonul viitor", a declarat Halep.

Simona Halep este la săptămâna cu numărul 58 pe primul loc al clasamentului WTA, a 40-a în 2018.

ITF acordă aceste titluri pe baza un sistem care ține cont de rezultatele de-a lungul anului, dar în care o pondere specială o au turneele de grand slam și cele două competiții pe echipe, Cupa Davis și Cupa Federației.

Laureații își vor primi distincțiile la Cina Campionilor Mondiali, din 4 iunie 2019. Evenimentul va avea loc la Paris, în timpul turneului de la Roland Garros.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.