Simona Halep, locul I WTA, și sârbul Novak Djokovici, locul I ATP, au fost desemnați campioni mondiali de Federația Internațională de Tenis (ITF), relatează News.ro.

Djokovici primește pentru a șase oară în carieră acest titlu din partea ITF, în timp ce pentru Simona Halep este o premieră. Deși jucătoarea română a fost numărul 1 mondial și la finalul anului 2017, campioana mondială, în viziunea forului internațional, a fost spaniola Garbine Muguruza. „Este o mare onoare să fiu desemnată campioană mondială ITF pentru prima dată. Am avut un an incredibil, câștigând primul meu grand slam la Roland Garros și terminând sezonul ca numărul 1 mondial. Să fiu recunoscută în acest fel este special cu adevărat și îmi oferă o motivație suplimentară să continui să muncesc în sezonul viitor", a declarat Halep.

Simona Halep este la săptămâna cu numărul 58 pe primul loc al clasamentului WTA, a 40-a în 2018.

ITF acordă aceste titluri pe baza un sistem care ține cont de rezultatele de-a lungul anului, dar în care o pondere specială o au turneele de grand slam și cele două competiții pe echipe, Cupa Davis și Cupa Federației.

Laureații își vor primi distincțiile la Cina Campionilor Mondiali, din 4 iunie 2019. Evenimentul va avea loc la Paris, în timpul turneului de la Roland Garros.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews