Simona Halep (26 de ani) încheie anul 2017 pe locul 1 mondial, asta după ce Karolina Pliskova a fost eliminată astăzi de Caroline Wozniacki, în semifinalele Turneului Campioanelor.

Karolina Pliskova din Cehia, 25 de an, numărul 3 WTA, era singura jucătoare care o putea depăși pe Simona Halep în clasamentul WTA, dacă ar fi câștigat turneul de la Singapore.

Românca  va deveni a 13-a jucătoare care termină anul pe primul loc în clasamentul mondial al circuitului profesionist feminin de tenis (WTA), după introducerea ierarhiei computerizate, în 1975. Ea le urmează astfel altor 12 campioane: Steffi Graf, Martina Navratilova, Chris Evert, Serena Williams, Lindsay Davenport, Monica Seles, Martina Hingis, Justine Henin, Caroline Wozniacki, Jelena Janković, Victoria Azarenka, Angelique Kerber.

Simona Halep a intrat  pentru prima oară în top 10 WTA pe 27 ianuarie 2014, iar de atunci nu a mai părăsit primele zece poziții ale ierarhiei.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews