ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep (26 de ani) încheie anul 2017 pe locul 1 mondial, asta după ce Karolina Pliskova a fost eliminată astăzi de Caroline Wozniacki, în semifinalele Turneului Campioanelor.

Karolina Pliskova din Cehia, 25 de an, numărul 3 WTA, era singura jucătoare care o putea depăși pe Simona Halep în clasamentul WTA, dacă ar fi câștigat turneul de la Singapore.

Românca  va deveni a 13-a jucătoare care termină anul pe primul loc în clasamentul mondial al circuitului profesionist feminin de tenis (WTA), după introducerea ierarhiei computerizate, în 1975. Ea le urmează astfel altor 12 campioane: Steffi Graf, Martina Navratilova, Chris Evert, Serena Williams, Lindsay Davenport, Monica Seles, Martina Hingis, Justine Henin, Caroline Wozniacki, Jelena Janković, Victoria Azarenka, Angelique Kerber.

Simona Halep a intrat  pentru prima oară în top 10 WTA pe 27 ianuarie 2014, iar de atunci nu a mai părăsit primele zece poziții ale ierarhiei.