ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă de Dominika Cibulkova (Slovacia), cu 6-0, 7-5, marți, în runda a doua a turneului WTA de la Wuhan (China), dotat cu premii totale de 2.746.000 dolari, potrivit Agerpres.

Halep, care și anul trecut pierduse în turul secund, s-a înclinat după o oră și 24 de minute.

Simona Halep a făcut figurație pur și simplu în primul set, cedat la zero, după doar 29 de minute, în fața agresivei Cibulkova, românca reușind să obțină doar 8 puncte, două pe serviciul său.

Halep, la primul său meci după o lună de pauză (precedenta partidă a fost în primul tur la US Open) s-a confruntat cu probleme medicale la spate, cerând intervenția medicului la 0-5.

Cibulkova a început excelent și actul al doilea, conducând cu 2-0, dar apoi Simona a avut un reviriment. După o nouă intervenție a medicului, din cauza unor probleme la coapsa stângă, Halep a reușit să întoarcă scorul și să conducă apoi cu 4-2. Cibulkova a egalat, 4-4, dar Halep a reușit un nou break (5-4), dar nu a fructificat avantajul și Cibulkova a reușit să egaleze din nou și în cele din urmă să obțină victoria.

Cu procentaje pe propriul serviciu de 33%, respectiv 37%, Halep nu putea emite pretenții în fața unei adversare redutabile de genul slovacei.

Halep va primi un cec de 14.745 dolari și 60 de puncte WTA.