ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16.02/23:50 Simona Halep a fost învinsă de belgianca Elise Mertens cu 3-6, 6-4, 6-3, sâmbătă, în finala turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 916.131 dolari. La scorul de 2-1 pentru Halep, în setul 2, belgianca a cerut un time-out medical, din senin, menit doar a o scoate din ritm pe Simona.

De altfel, Mertens a revenit pe teren plină de energie și a profitat de problemele de sănătate ale jucătoarei românce, care a acuzat dureri de spate din ce în ce mai accentuate. Cristian Tudor Popescu a numit episodul lui Mertens „un truc”:

„„Mă îngrijorează cel mai tare nu că a pierdut Simona, ci că în ultimele 3, 4 game-uri, Simona a dat semne clare de probleme fizice pe piciorul stâng și asta sper să nu fie legat de spate, coloană, de sciatic, pentru că asta i-ar afecta încrederea.


Abia scăpase de gândul că are o problemă sau ceva fizic în neregulă.

Meciul s-a întors în urma unui truc al lui Mertens, e legal, la 2 – 0 în setul 2 pentru Simona, Mertens a cerut pauză de vestiar, în mod evident a fost o prefăcătorie, nu avea nimic la spate așa cum pretindea. A venit de la vestiar foarte repede și a jucat foarte bine după aceea”.

 

A fost prima victorie obținută de Mertens (23 ani, 21 WTA) în fața Simonei, care câștigase ambele dueluri anterioare, de fiecare dată pierzând doar trei game-uri: 6-0, 6-3, în turul al treilea la Madrid, și 6-2, 6-1, în optimi la Roland Garros (în drumul spre titlu), ambele în 2018.


ACTUALIZARE 21:00 Simona Halep o va întâlni pe belgianca Elise Mertens, sâmbătă, de la ora 17:00 (ora României), în finala turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 916.131 dolari. 
 
ACTUALIZARE 15.02/17:45 Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Doha, după ce a învins-o, în trei seturi, pe jucătoarea din Ucraina, Elena Svitolina, scor 6-3, 3-6, 6-4. În setul trei, la scorul de 4-1 pentru Svitolina, Simona Halep a salvat trei mingi de 5-1.

Partida a durat peste 2 ore. În finala care se va desfășura sâmbătă, 16 februarie, Simona o va întâlni pe învingătoarea dintre Angelique Kerber și Elise Mertens.
 

ACTUALIZARE 14.02/ 21:15 Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, joi seara, în semifinalele turneului WTA de la Doha, dotat cu premii totale de 916.131 dolari, după ce a învins-o pe germanca Julia Goerges, cu 7-6 (1), 7-6 (6). 
 
Știrea inițială

Simona Halep s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 916.131 dolari, după 6-2, 6-3 cu ucraineanca Lesia Țurenko, victorie în urma căreia va urca pe locul al doilea în ierarhia mondială.

Simona Halep a câștigat primul meci cu Thierry Van Cleemput antrenor oficial în loja sa. Jucătoarea română a fost întinsă un pic de Lesia Țurenko, dar ea s-a mișcat destul de bine după FedCup. Sportiva din Ucraina a ținut pasul în ghemuri cu mai valoroasa ei adversară, dar a cedat în momentele importante, când trebuia să le treacă pe tabelă. Fără se a întrebuința serios, Halep și-a păstrat calmul și și-a ridicat nivelul când a trebuit, pentru o importantă victorie, potrivit news.ro.

Halep a condus cu 5-0 în primul set, dar și-a construit acest avantaj mai greu decât pare. Ghemurile al patrulea, mai ales, cu nouă egalități, pe serviciul Lesiei Țurenko, și al cincilea au fost foarte lungi și doar risipa făcută de ucraineancă le-a trecut în contul fostului lider WTA. Halep a coborât apoi garda, iar Țurenko a început să apară mai mult în joc și mai bine. Ea a câștigat următoaree două ghemuri, dar l-a cedat pe al optulea și setul, cu 2-6, după 44 de minute de joc.