ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep a câştigat primul meci pe iarbă din 2015. Rmânca s-a impus în turul al doilea de la Birmingham în faţa jucătoarei din Marea Britanie, Naomi Broady, în două seturi, 6-4, 6-2, după 70 de minute de joc, transmite digisport.ro

Primul set a fost echilibrat, cele două mergând cap la cap până la 4-4. Atunci, Simona a făcut break-ul şi a urmat o serie de 5 game-uri câştigate consecutiv, care au dus-o la 6-4, 3-0. Broady, locul 208 WTA şi beneficiară a unui wild card, a făcut şi ea singurul break al meciului, dar nu a fost suficient, Halep impunându-se la 2, în actul secund.
 
Halep va juca în turul al treilea cu învingătoarea partidei dintre sportiva cehă Klara Koukalova, locul 92 WTA, jucătoare venită din calificări, şi Caroline Garcia din Franţa, locul 33 WTA şi cap de serie numărul 16.

Calificarea în optimile de finală este recompensată cu un premiu de 8.670 de dolari şi 55 de puncte WTA.

Simona Halep a fost direct acceptată în turul secund al turneului Premier de la Birmingham, în calitate de principală favorită a competiţiei.