ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 10.8/ 14: 34 Jucătoarea română de tenis Simona Halep a abandonat vineri în sferturile de finală ale turneului WTA de la Toronto, din cauza unor probleme medicale, retrăgându-se de pe teren după primul set al meciului cu cehoaica Marie Bouzkova, câștigat cu 6-4 de adversara sa.

Halep (27 ani), numărul 4 mondial și deținătoarea trofeului, a acuzat dureri la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng, așa cum s-a întâmplat și la partida precedentă, cu rusoaica Svetlana Kuznețova, însă de această dată nu a mai putut continua jocul.

ACTUALIZARE 09.08/ 12:40 Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) s-a calificat joi în sferturile de finală de la Rogers Cup, după ce a trecut de rusoaica Svetlana Kuznetsova (34 de ani, 198 WTA), dar nu se gândește încă la finală.

Simona Halep va juca sâmbătă, în sferturile de finală cu Marie Bouzkova (91 WTA), jucătoare care a trecut de Jelena Ostapenko (82 WTA), cu scorul de 6-2, 6-2.

Meciul va fi ultimul al acestei runde, ora estimată fiind 3:30. Primul meci începe la 19:30, când Kenin (29 WTA) o va înfrunta pe Svitolina (7 WTA).

Dacă trece de Bouzkova, Simona Halep va juca împotriva învingătoarei meciului dintre Serena Williams (10 WTA) și Naomi Osaka (2 WTA). În finală, românca ar putea da peste Bianca Andreescu (27 WTA).
 
Știrea inițială
 
Simona Halep a învins-o miercuri seară, cu mari emoții, pe americanca Jennifer Brady (76 WTA) în turul doi al Rogers Cup, calificându-se în optimile competiției. Simona a condus cu 4-0 în setul decisiv, dar americanca a revenit fantastic, cu 5 game-uri la rând! În cele din urmă, jucătoarea noastră s-a impus la tie-break.

Halep a întâlnit o adversară, în premieră, care a jucat surprinzător de bine.

După o pauză mai mare de trei săptămâni, în care nu a mai jucat niciun meci de simplu în urma triumfului de la Wimbledon, Simona Halep a început destul de ezitant jocul cu Jennifer Brady.

Americanca și-a adjudecat primul set în aproximativ 40 de minute, după ce a luat un avantaj important în debutul actului, când a condus cu 3-0. Halep a reușit un break, egalând scorul la 3, însă Brady a triumfat din nou pe serviciul româncei și a câștigat cu 6-4.
 
În optimile de finală de la Rogers Cup, Simona Halep se va duela cu învingătoarea din partida Donna Vekic (24 WTA) – Svetlana Kuznetsova (198 WTA).