Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA și favorită 2, s-a calificat în turul trei al turneului Miami Open, impunându-se cu scorul de 6-1, 6-3, într-o oră și trei minute, în fața americancei Taylor Townsend, locul 96 mondial, sportivă care a venit din calificări, scrie news.ro.
 
Simona Halep a declarat că meciul cu Taylor Townsend este cel mai bun făcut până acum, subliniind că a fost foarte încrezătoare în teren, informează wtatennis.com.

Halep a început în forță meciul, ea câștigând primul set în nici jumătate de oră: 29 de minute și 29 de secunde. După 12 minute, Simona Halep conducea cu 3-0 și reușise două break-uri, iar după 15 minute de joc era deja 4-0. Românca a făcut în total trei break-uri în primul set.

În setul doi, după ce a discutat cu antrenorul său, Townsend și-a mai revenit puțin și chiar a reușit un break, însă nu i-a putut face față până la urmă fostului lider mondial. Halep s-a impus cu 6-3, cu două break-uri reușite.
A fost primul meci de când Halep a anunțat că antrenorul său este Daniel Dobre, iar constănțeanca a beneficiat chiar de sfaturile antrenorului, pe teren, în setul doi, când conducea cu 3-2.

În faza următoare, Simona Halep o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre slovena Polona Hercog, locul 93 WTA, și japoneza Misaki Doi, numărul 112 mondial, venită din calificări. Inițial, pe Misaki Doi ar fi urmat să o întâlnească Lesia Țurenko (Ucraina), locul 28 WTA și cap de serie 28, însă aceasta s-a retras din cauza unei accidentări la braț. Hercog a ajuns pe tabloul principal ca lucky loser.

Premiul pentru turul trei este de 48.775 de dolari și 65 de puncte.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews