Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA și favorită 2, s-a calificat în turul trei al turneului Miami Open, impunându-se cu scorul de 6-1, 6-3, într-o oră și trei minute, în fața americancei Taylor Townsend, locul 96 mondial, sportivă care a venit din calificări, scrie news.ro.
 
Simona Halep a declarat că meciul cu Taylor Townsend este cel mai bun făcut până acum, subliniind că a fost foarte încrezătoare în teren, informează wtatennis.com.

Halep a început în forță meciul, ea câștigând primul set în nici jumătate de oră: 29 de minute și 29 de secunde. După 12 minute, Simona Halep conducea cu 3-0 și reușise două break-uri, iar după 15 minute de joc era deja 4-0. Românca a făcut în total trei break-uri în primul set.

În setul doi, după ce a discutat cu antrenorul său, Townsend și-a mai revenit puțin și chiar a reușit un break, însă nu i-a putut face față până la urmă fostului lider mondial. Halep s-a impus cu 6-3, cu două break-uri reușite.
A fost primul meci de când Halep a anunțat că antrenorul său este Daniel Dobre, iar constănțeanca a beneficiat chiar de sfaturile antrenorului, pe teren, în setul doi, când conducea cu 3-2.

În faza următoare, Simona Halep o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre slovena Polona Hercog, locul 93 WTA, și japoneza Misaki Doi, numărul 112 mondial, venită din calificări. Inițial, pe Misaki Doi ar fi urmat să o întâlnească Lesia Țurenko (Ucraina), locul 28 WTA și cap de serie 28, însă aceasta s-a retras din cauza unei accidentări la braț. Hercog a ajuns pe tabloul principal ca lucky loser.

Premiul pentru turul trei este de 48.775 de dolari și 65 de puncte.