ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sindicatele din Educație au ieșit din nou în stradă, la București. Sindicaliștii s-au întâlnit  în Piața Victoriei, la ora 11:00, pentru ca la 12:30 să plece în marș pe traseul Piața Victoriei – Bd. Nicolae Titulescu – urcare Pod Basarab – str. Grozăvești – Bd. Geniului – sensul de mers dinspre Bd. Iuliu Maniu către Piața Răzoare, iar punctul final a fost Palatul Cotroceni, transmite RomâniaTV.

 

În timpul negocierilor de vineri, Guvernul le-a propus liderilor de sindicat o nouă ofertă, anume carduri de 1.500 de lei net, în fiecare an, în luna octombrie, până în anul 2027, plus creșteri salariale din ianuarie 2024.

Cu toate acestea, profesorii aflați în stradă spun că vor înceta greva abia când va exista un act normativ, pentru că nu mai au încredere în promisiuni.

"Deocamdată, această ofertă nu este oficială. Așteptăm să o vedem în Monitorul Oficial, pentru că de promisiuni ne-am săturat.

Așa cum și dumnealor promit, nici noi nu vrem să mai cedăm. Avem copii pe care nu putem să-i creștem și să-i trimitem la studii cu promisiuni. Așteptăm să vedem oferta oficială, nu promisiuni!”, a transmis ȘtiripeSurse.

 
La protest au participat peste 20.000 de persoane.
 
FOTO: Adrian Bucur