ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele trei mari federații sindicale din învățământ transmit i-au adresat luni președintelui Klaus Iohannis solicitarea de a se întâlni marți, cu Birourile Executive ale sindicatelor, conform Știripesurse. Acestea cer șefului statului să își exercite rolul de „mediator între stat și societate pentru a obține din partea Executivului soluții reale și imediate pentru sistemul de învățământ”, transmițându-i lui Klaus Iohannis că, până în acest moment, oferta Guvernului nu răspunde niciuneia dintre revendicările protestatarilor.

„Vă adresăm rugămintea de a vă întâlni cu Birourile Executive ale celor trei federații reprezentative din învățământ, în data de 30 mai 2023, ora 15:30. Facem – din nou – apel la Domnia Voastră, în calitate de mediator între stat și societate, pentru a obține din partea Executivului soluții reale și imediate pentru sistemul de învățământ. Excelență, pentru a avea o ROMÂNIE EDUCATĂ este nevoie de investiții masive în educație și de o resursă umană motivată”, se arată înt documentul făcut public luni de FSLI, Federația „Spiru Haret” și Federația „Alma Mater”, cele trei mai federații sindicale care îi reprezintă pe angajații din educație. Documentul a fost depus și înregistrat la Administrația Prezidențială.

De asemenea, marți, sindicatele din Educație au programat un marș în Capitală, care ar urma să ajungă și la poarta Palatului Cotroceni.