ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sindicatul Europol a transmis un mesaj tranșant la adresa politicienilor, după ce, colegul lor, în vârstă de 42 de ani, a decedat din cauza unui infarct, cauzat de presiunea volumului de muncă, dar și de programul de lucru haotic, conform postării de pe facebook a sindicatului.

„La 42 de ani, colegul nostru Venus Mustăcilă, șef de post în cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Caraș Severin a murit. A lăsat în urmă 2 copii care își vor aminti de tatăl lor doar din poze și din puținele momente petrecute împreună.

Colegii sunt și acum șocați de faptul că nu îl vor mai revedea pe Venus printre ei. Nu era cunoscut cu probleme medicale, însă stresul, presiunea volumului de muncă, programul de lucru haotic și multe alte consecințe ale profesiei de polițist au contribuit decisiv și i-au generat un infarct.

Vârsta medie de pensionare în Poliție este de aproximativ 52 de ani. Speranța de viață după pensionare nu depășește cu mult 10 ani. Pensia medie în rândul polițiștilor cu funcții de execuție este de 3900 lei. Pensiile militare nu sunt pensii „speciale”.

Cine ar fi dispus să primească câteva sute de lei în plus la pensie dar să nu prindă vârsta de 62 de ani?! Asta în condițiile în care speranța de viață în România este de aproximativ 75 de ani”, a transmis Sindicatul Europol.