ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Transgender abuzat și jignit de polițiștii de frontieră pe aeroport”

”Acesta a fost titlul tabloidelor și televiziunilor în aceste zile ca urmare a unui comunicat al unui ONG care apără drepturile persoanelor LGBT, postat la trei săptămâni de la presupusul eveniment sfidător. Ce este interesant este că nu persoanele implicate fac aceste acuzații, ci ONG-ul pe baza unor detalii care nu corespund realității. 

Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului „Avram Iancu” Cluj Napoca sunt acuzați că ar fi umilit în public  pe o femeie transgender, pe care ar fi și privat-o de libertate, în data de 15 iunie 2021, în timp ce  încerca să intre în România. 

Potrivit ONG-ului, două colege de-ale noastre ar fi  supus-o unor ”umilințe violente”, ridicându-se de pe scaunele din ghișeu și țipând la aceasta „bărbat, bărbat!”, după care au  încuiat-o într-o cameră, fără a-i oferi vreo explicație. Mama persoanei ”abuzate” vine și completează seria acuzațiilor: „O doamnă a întrebat-o în limba română dacă este ea de pe pașaport și fata i-a zis „da” și zice de ce aveți numele bărbat și vă îmbrăcați femeie? Au ținut-o acolo cam o oră și ceva. Zice că s-a simțit foarte umilită pentru că lumea trecea pe lângă ea, se uita la ea. Ea încerca să vorbească, nu o lăsau”.

Acum ar veni întrebarea firească: „de ce ar face așa ceva polițiștii de frontieră”, iar răspunsul este foarte simplu, nimic din ce a scris ONG-ul nu este real, acuzațiile nu există, iar întreaga stare de fapt a fost documentată prin intermediul înregistrărilor audio-video din aeroport:

- persoana transgender s-a prezentat la controlul de frontieră în data de 15 iunie pentru a ieși din țară, nu pentru a intra în România;

- controlul  de frontieră a durat 2 minute și 40 de secunde, nicidecum 2 ore așa cum susține în mod fals familia și reprezentanții ONG-ului;

- după efectuarea controlului de frontieră aceasta a plecat imediat spre porțile de îmbarcare, nicidecum nu a fost „reținută”,  „încuiată” și „umilită” în vreo încăpere a Poliției de Frontieră;

- Colegii noștri s-au adresat persoanei în cauză cu ocazia efectuării controlului de frontieră  cu pronumele personal de politețe ”dumneavoastră”, și nu s-au adresat cu ”bărbat, bărbat” așa cum au fost acuzați.

Înțelegem efervescența acestui subiect al orientării sexuale, însă de aici și până la a minți și a prezenta date false, care nu au nicio legătură cu realitatea, demonstrează că singurul scop al ONG-ului este de a juca cartea „victimizării” persoanelor din această comunitate, doar pentru a atrage atenția. 

Mai mult, dacă un control care a durat 2 min și 40 de secunde a fost perceput de transgender că a durat 2 ore, înseamnă că ceea ce a fumat  este ceva de calitate.

Lamentabilă și penibilă o asemenea abordare”, a transmis Sindicatul Europol.