ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea Poliției Române, la solicitarea Ministerului de Interne, a transmis o adresă către toate inspectoratele județene de Poliție, prin care le cere să sprijine structurile de jandarmi, dar și să includă în intinerariile de patrulare anumite sedii de instituții, în contextul protestelor din perioada imediat următoare, arată Sindicatul Europol al polițiștilor.

„Ultima oră!

Să mai spună cineva că Poliția Română nu este folosită în funcție de "influențele politice".

O adresă transmisă la nivelul tuturor județelor, transpune solicitarea conducerii MAI, de a culege informații pentru manifestațiile publice preconizate în perioada următoare.

Ce dosare penale, ce documentare a grupărilor infracționale, ce minori dispăruți și fete traficate, ce furturi de material lemnos, nimic din aceasta nu mai contează!

Munca de poliție în vremurile acestea înseamnă să dai amenzi pentru mască, să stai în filtre și să culegi informații despre cei care vor să protesteze împotriva măsurilor Guvernului. Asta vor cei care ne conduc.
#RomaniaStatPolitienesc”, a scris Sindicatul Europol miercuri, 7 aprilie 2021, pe social media.
 
„Din dispoziția conducerii Poliției Române, în contextul manifestațiilor publice preconizate a se desfășura în perioada imediat următoare, vă adresăm rugămintea de a dispune măsurile specifice de sprijinire a structurilor de jandarmi, inclusiv măsuri informativ-operative ce pot fi valorificate și diseminate, conform competențelor.

De asemenea, dispozitivele de ordine și siguranță publică vor include în itinerariile de patrulare obiectivele de interes (sediile unor instituții publice, obiective strategice, sediile structurilor M.A.I., sedii ale unor formațiuni și partide politice, etc.)”, se arată în fotografia unei adrese pe care sindicatul Europol afirmă că au primit-o de la Centru structurile județene de Poliție. De altfel, polițiștii membri ai Europol au protestat ei înșiși recent în fața sediului M.A.I..
 
Anunțul vine în aceeași zi în care Pompiliu Diplan, liderul Stării de Libertate din Piața Universității, a anunțat un nou protest pentru sâmbătă în Capitală, cu participanți din toată țara: „10 aprilie, veniți la București! Cu soțiile si soții voștri.  Cu copiii voștri cu tot. E despre ei”, a scris Pompiliu Diplan pe social media.

E de așteptat ca și vineri să aibă loc proteste anti-restricții în Capitală și alte orașe ale țării, protestul de sâmbătă având specificul unei adunări naționale, în contextul cristalizării Proclamației de la București, semnate de peste 10 organizații ale societății civile apolitice.

Am înțeles că Ministerul de Interne se teme de protestatarii care i-au pichetat săptămâna trecută sediul, dar ne întrebăm, evident retoric, la ce sedii de „instituții publice” (Administrația prezidențială? Ambasada Rusiei? Alte ambasade? U.M. Digi24?) sau de „formațiuni și partide politice” (U.S.R.? P.N.L.? P.S.D.? P.L.U.S.? U.D.M.R.?) se referă îngrijorările structurilor de forță.