ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România (SNPR) ”Decus” a transmis o adresă Guvernului, în calitate de sindicalist și avertizor de integritate, pe tema vaccinării pe care Coaliția PNL-UDMR încearcă să o impună „domeniilor esențiale”. În numele sindicatului, agentul șef Kovacs Valer atrage atenția asupra ilegalității vaccinării obligatorii a polițiștilor din întreaga țară, din punct de vedere constituțional.
 
„Obligarea vaccinării obligatorii împotriva voinței noastre este împotriva Constituției României, legea fundamentală a acestei țări, mulți dintre noi suntem perfect sănătoși cu analizele de sânge la zi și nu dorim acest lucru”, subliniază sindicatul.   
                                              
(Kovacs Valer, vicepreședinte regional SNPR)

Mai jos, facsimilul integral, preluat de pe Facebook:


În continuarea acestuia, președintele SNPR atacă dur circul PNL, acuzându-i că învrăjbesc populația împotriva uniformei albastre:

"După ce nemernicii ăia s-au călcat azi cu miile pe picioare, sfidând toate normele legislative pentru combaterea pandemiei, voi îndrăzniți să ne impuneți să nu stăm 8 prieteni la aceeași masă, după o zi de muncă?"

"După ce aceiași nemernici de politicieni poastă masca când, cum și dacă vor, voi îndrăzniți să scoateți topul de procese-verbale să ne amendați când coborâm scările la metrou fără mască?"

"După ce toate amenzile aplicate în așa-zisele valuri 1, 2 și 3 au fost anulate, fiind declarate neconstituționale, de ce mai pierdeți vremea să mai scrieți una?"

⚠ Sunt întrebări la care colegii mei din operativ, ăia din stradă, pe care în frunte cu noul ales îi blamați agresiv, trebuie să răspundă, din ce în ce mai des, domnule ministru Bode. ‼️

Sunt întrebări la care colegii mei nu au răspuns, domnule ministru Bode.

După ce azi o țară întreagă a văzut cum ați stat "înghiorlăniți" ca patrupedele behăitoare la strungă , ce argumente credeți că va avea polițistul de rând încercând să răspundă întrebărilor de mai sus?

⚠ Ca și acum câteva luni (înainte ca virusul să intre în vacanță) factorii decizionali revin cu dispoziții obsesive referitoare la sancțiunile aplicate de polițiști pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 (aia cu masca pe mufă). Dacă pe alte linii de muncă au cam dispărut planurile de amenzi, au reapărut acum, parcă mai agresiv ca niciodată, mai milițienesc ca niciodată, singurul criteriu de evaluare/apreciere al agentului de poliție redevenind numărul cetățenilor sancționați la Legea 55.

De ce nu ne lăsați, domnule ministru Bode, pur și simplu să ne facem treaba? De ce nu ne lăsați să ne facem meseria, aceea de #polițist?! Dacă nu cunoașteți, vă reamintesc că noi suntem polițiști. Polițiști care se ocupă în principal cu prevenirea și combaterea fenomenului infracțional, domnule ministru.

Nu mai învrăjbiți populația împotriva uniformei albastre, care până la urmă vă apără și vouă dosurile! Nu faceți decât să continuați și să alimentați campania de denigrare și de slăbire accentuată a autorității Poliției Române, de la cel mai înalt nivel.

Lăsați judiciaristul să prindă hoți, violatori și tâlhari, lăsați agenții de la ordine publică și din mediul rural să mențină ordinea și liniștea publică, lăsați, domnule ministru, polițistul de economic să lucreze în dosarele de evaziune fiscală, lăsați rutieristul să "scoată" din trafic bețivii și drogații! Lăsați-ne să muncim, nu ne impuneți iar să alergăm după bunici "nemascați" care își plimbă nepoții pe aleile dintre blocuri.

Lăsați polițistul să muncească, domnule ministru, nu fiți din nou regizorul unui circ grotesc pe spatele polițistului și al cetățeanului de rând!

"Azi o să acționăm pe legea 55, chiar dacă ați fost chemați din timpul liber! Cine nu vine cu rezultate (adică amenzi, asta înseamnă "rezultate"), va fi planificat si mâine în acțiune!" - citat dintr-un instructaj efectuat în serile trecute de un ilustru adjunct de poliție județeană, Cătălin.

Lăsați polițistul să muncească, lăsați polițistul să rămână polițist, domnule ministru, în slujba cetățeanului, nu în defavoarea lui! Așa cum a jurat. Așa cum #ați jurat!!

 
(Bogdan Bănică, președinte SNPR)