ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sindicatul Național al Polițiștilor a organizat un miting în fața Guvernului împotriva vaccinării obligatorii. Președintele sindicatului, Marius Ionescu, a declarat pentru AGERPRES că polițiștii sunt împotriva condiționării prezenței la serviciu de vaccinare, potrivit Agerpres

„În țara asta, cine declară așa ceva consideră că s-a cocoțat pe cal, și calul suntem noi. Dar nu există așa ceva, că nu suntem animale. Ei ne consideră probabil oi, sau animale pe care și le aleg dânșii. 

Bineînțeles că da (că sunt nemulțumiți de posibilitatea introducerii obligativității vaccinării pentru polițiști, n.r.). Noi suntem polițiști, am fost în prima linie și am trăit cu acest virus de 2 ani de zile. Noi nu suntem împotriva vaccinării, dar nu ni se pare normal să condiționezi prezența la serviciu sau în alte locuri de această vaccinare. (...) Nu este normal să obligi la vaccinare", a declarat Marius Ionescu.

"Și cea mai mare prostie este - apropo că suntem polițiști și vorbim și de Poliția de Frontieră - dacă este demonstrat că vaccinul nu te protejează în a lua și a transmite virusul, de ce nu sunt testați toți, inclusiv vaccinații, când intră în România? De ce nu sunt carantinați toți? Aceste lucruri sunt demonstrate, uitați-vă la ultimele studii din Statele Unite, unde agențiile naționale de acolo nu mai recomandă a treia vaccinare. Să presupunem că ne-am vaccinat cu toții - și la anul ce facem, nu trebuie să mai trăim cu virusul? Dacă este demonstrat că a doua doză, a treia doză, și așa mai departe, nu au niciun efect, ba din contră, se oare că influențează negativ organismul uman? Astea sunt niște măsuri prostești, măsuri care au fost luate fără a se consulta cu specialiștii, plus că cel mai important lucru este de ce de doi ani de zile nu se vorbește despre tratament, de ce nu sunt lăsați medicii să vină să vorbească și li se bagă pumnul în gură? Ei, ca și Guvern, ar trebui să se preocupe în primul rând de tratament, de medicamente care ar trebui să existe pe piață, să se discute pe ele", a mai adăugat Ionescu, președintele sindicatului.

Iată și comunicatul sindicatului:

„Declarație halucinantă a unui fost ministru,

despre eventualitatea vaccinării obligatorii  a unor ,,bugetari-răspândaci”

În cursul zilei de ieri, o declarație făcută unui post de radio, de către un fost ministru al Sănătății, actualmente consilier al prim-ministrului (nu-i dăm numele, că nu merită), despre posibilitatea vaccinării obligatorii a unor categorii profesionale bugetare, între care personalul medical, pompierii, polițiștii și alții, a șocat deopotrivă opinia publică și mass-media, care  au diseminat subiectul, până la ceasuri târzii, și o mai fac și astăzi, 16 septembrie.

În anul de grație 2021, în contradicție cu drepturile prevăzute în Constituție și cu multe alte norme legislative, sociale, etice și morale, general-valabile, o asemenea declarație este șocantă totalmente! Chiar dacă guralivul declarant a oferit și o alternativă-apendice: testarea săptămânală, pe banii angajaților (contrar prevederilor din Codul Muncii!).

Personajul în cauză, pare, la prima vedere, un ins serios; are studii medicale (nu știm cât de aprofundate și nici cu ce medie a absolvit facultatea), dar, totuși, nu este vreun savant specializat în epidemiologie sau virusologie. Însă este demnitar al Statului Român, politician plătit din bani publici pentru a gira politici publice în domeniul Sănătății. Pare omul potrivit, la locul potrivit...doar pare!

Nu redăm cu ghilimele toată declarația nenumitului, că nu merită; doar ne arătăm indignarea față de o asemenea idee aberantă, care nu are niciun suport științific dovedit ca atare, fiind de natură a creea discordie între oameni (a se vedea valurile recente de proteste din Europa, generate de așa-numitul pașaport de vaccinare, inițiat de politicieni fără scrupule și minte, proteste care, pe alocuri, chiar au rupt în două societatea, generând alte tabere antagonice: vacciniștii și nevacciniștii).

De asemenea, vom urmări cu atenție și apropiatele dezbateri din Comisiile senatoriale de Apărare și de Sănătate, pe marginea Proiectului de lege pentru aprobarea OUG nr.68 din iunie 2021 privind măsuri de punere în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al UE privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, înregistrat la Senat sub nr. 278/2021 (se pare că declarația de ieri a individului este legată de acest proiect legislativ și vrea să pregătească terenul pentru votul final, pro certificat medical, pro vaccinare, pro bisnisuri a la long etc.)!

Ce-i mână pe ei în luptă?? Grija pentru noi sau, cumva, interesele meschin-financiare ale unora și altora, care fac tot felul de achiziții ,,la liber”, de peste un an și jumătate, generând stocuri de medicamente și echipamente medicale, care trebuie consumate ,,pe cineva”?

Stimabililor, să vă fie rușine, tuturor celor care vă credeți stăpâni peste destinul nostru!!

Vă vom acționa în judecată și vom ieși în stradă, dacă veți intenționa să legiferați contra drepturilor omului, a Constituției și a moralei publice!

ÎNȚELEGEM SĂ FIM RESPONSABILI FAȚĂ DE CEI DE LÂNGĂ NOI,

ÎNSĂ NU VOM ACCEPTA DICTATURA PE CARE VREȚI SĂ O IMPUNEȚI!!”