ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Cu doar câteva zile înainte de un nou „10 august”, așa cum anticipează unele voci ca va fi protestul de peste câteva zile, se schimbă garda la șefia Jandarmeriei Române.Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a anunțat oficial luni după-amiază că l-a schimbat din funcție pe șeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, care era împuternicit pe funcție și căruia urma să îi expire mandatul.

Locul lui Sindile va fi luat de șeful Jandarmeriei Craiova, Constantin Florea.

„Astăzi am luat câteva decizii organizatorice care au ca scop creșterea nivelului de siguranță al cetățeanului, dar și de încredere în Ministerul Afacerilor Interne și în instituțiile din subordine. În acest sens, am dispus încetarea împuternicirii în funcție a șefului Jandarmeriei Române, domnul Cătălin Ionuț Sindile, și l-am împuternicit în această funcție pe generalul de brigadă Constantin Florea. Domnul general a ocupat până acum funcție de inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi, are o experiență în Jandarmerie de aproape 30 de ani și este unul dintre puținii generali ai Jandarmeriei Române. Principala mea așteptare de la generalul Florea este să facă de îndată o analiză a Inspectoratului de Jandarmi, Jandarmeriei Române, urmând ca acesta să-mi prezinte în maximum o săptămână primele măsuri pentru eficientizarea activității acestei instituții”, a declarat Mihai Fifor, la sediul MAI.

Mihai Fifor a anunțat și înlocuirea purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, cu Georgian Drăgan, până acum purtător de cuvânt al Poliției Române.

Cătălin Ionuț Sindile a fost împuternicit în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe 15 august 2018, imediat după violențele de la mitingul din 10 august, produse în timp ce la conducerea Jandarmeriei se afla Sebastian Cucoș, iar Sindile era adjunct.

Ionuț Cătălin Sindile, născut în județul Teleorman, este urmărit penal în dosarul 10 august.

Pe rețelele de socializare este anunțat de mai multe săptămâni un nou miting pentru 10 august, evenimentul având un organizator și chiar un imn. Protestul va începe la ora 17.00, când protestatarii se vor strânge în Piața Victoriei, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 
La mitingul din acest an sunt așteptați în fața Guvernului 250 de mii de oameni.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews