ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa de audit electoral și Senatul statului Arizona au dat publicității mult-așteptatele rezultate ale auditului alegerilor din 2020, din districtul Maricopa, Arizona, dezvăluind o mulțime de nereguli și zeci de mii de voturi dubioase, care pun la îndoială victoria lui Biden și în acest stat.

Rezumatul concluziilor raportului de audit electoral, datat 24 septembrie, semnalează circa 50.000 de voturi problematice.

Dintre acestea, 23.344 de voturi prin poștă au fost trimise de la o adresă veche a alegătorului, 5.295 de alte voturi provin de la persoane care, potențial, au votat în mai multe districte, în timp ce alte peste 9.000 de voturi înregistrate și luate în considerare nu figurează ca expediate de alegători.

Diferența cu care Biden a fost declarat câștigător în statul Arizona a fost de numai 10.457 din 3,3 milioane de voturi obținute.

Alte probleme, descoperite de auditul început în luna mai, includ mii de voturi exprimate de alegători care nu mai locuiau în districtul Maricopa sau în statul Arizona la momentul alegerilor din noiembrie 2020.

Societatea informatică Cyber Ninjas, cu sediul în Florida, a condus auditul pe perioada celor patru luni, supervizând expertizele judiciare ale mașinilor de vot, renumărarea manuală a 2,1 milioane de voturi din districtul Maricopa, precum și o analiză a listelor și dosarelor electorale.

„În istoria democrațiilor – de la Atena antică până astăzi – (auditul) noastru a fost cel mai detaliat, exigent și intrasingent care a fost realizat vreodată”, a declarat președinta Senatului, Karen Fann, într-o scrisoare care însoțește raportul auditului trimis la biroul Procurorului General al statului Arizona, Mark Brnovitch, care urmează să efectueze o „anchetă mai aprofundată”.

Ca răspuns, Procurorul General a declarat că „va lua toate măsurile necesare în urma dovezilor prezentate. Locuitorii din Arizona merită ca voturile lor să fie numărate și apărate cu precizie”.

Dr. Shiva Ayyadurai, inginer informatician școlit la Massachusetts Institute of Technology (MIT), membru în echipa de audit, a depus mărturie vineri, în fața Congresului statului Arizona, că peste 34.000 de voturi duplicat, exprimate de 17.126 de alegători individuali, au fost numărate în Maricopa.

Într-o expunere în fața Congresului, Ayyadurai a adăugat că mii de voturi prin poștă nu aveau semnătură sau aceasta era „mâzgălită” și nu ar fi trebuit luate în considerare.

Cu toate acestea, comisia electorală districtuală a raportat numai 587 de cazuri de „semnături defectuoase”.

„Arizona trebuie să anuleze imediat rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020”, a declarat Donald Trump.