ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un filozof israelian a făcut apel la conservatorii din SUA să își însușească singura forță capabilă să oprească neo-marxismul , și anume creștinismul, transmite LifeSiteNews.

"Dacă America se va schimba, se va schimba pentru că voi ați decis că creștinismul va fi restaurat sub forma unei culturi publice a Statelor Unite", a declarat luni Yoram Hazony în fața participanților la Conferința Națională a Conservatorismului (NatCon).

În timp ce "neo-marxismul trezit" este acum "ideologia dominantă", acesta încă își "consolidează puterea", ceea ce înseamnă că "este încă posibil să îl combatem", a spus filosoful. Întrebarea relevantă pentru oamenii din Occident este, prin urmare, următoarea: "Ce forță este suficient de puternică pentru a o putea opri?".

"Vă dau un indiciu: nu este liberalismul", a continuat Hazony.

Definindu-i pe conservatori ca fiind cei care sunt "devotați unei vieți de conservare și transmitere", el a privit înapoi în istoria Occidentului, în perioada de dinaintea celor două războaie mondiale, și s-a întrebat care era paradigma "înainte ca liberalismul să devină religia publică oficială".

"Înainte, religia publică a Americii era creștinismul", a răspuns el. "Obișnuia să fie faptul că Biblia oferea cadrul pentru viața în America. Și oamenii știau asta. Toată lumea știa asta".

Pentru a-și susține afirmația, Hazony a citat discursurile președinților Franklin D. Roosevelt și Dwight D. Eisenhower, care arătau în mod clar că aceștia credeau că creștinismul este "cadrul vieții în America", susținând că fundamentul democrației însăși și al independenței naționale își are originea în Biblie.