ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sinodul Bisericii Ortodoxe Române (B.O.R.) condamnă încercările de introducere cu forța a așa-zisei „educații sexuale” în școli, precum și adoptarea de către europarlamentari a Raportului Matić, prin care se impune statelor europene ideologia de gen (vârful de lance al propagandei homosexualilor) și „dreptul” la pruncucidere.

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act cu îngrijorare de recentele încercări de implementare a „educației sexuale”, cu caracter obligatoriu, în învățământul românesc, precum și de rezoluția Parlamentului European, din ziua de 24 iunie 2021, intitulată: Situația sănătății sexuale și reproductive și a drepturilor aferente în UE, în contextul sănătății femeilor (Raportul Matić).

Patriarhia Română își reafirmă poziția sa cu privire la păstrarea caracterului opțional al orelor care vizează „educația pentru viață” și avertizează asupra riscurilor unei „educații sexuale” cu un  conținut ideologic potrivnic valorilor familiei creștine și inadecvat vârstei copiilor”, se arată la punctul 5 al hotărârilor sinodale de miercuri.

Biroul de presă al Patriarhiei Române a transmis joi că pe 21 iulie 2021, în Aula Magna din Palatul Patriarhiei, sub președinția PF părinte patriarh Daniel, s-a desfășurat o ședință de lucru a Sinodului B.O.R., în cadrul căreia s-au adoptat 5 hotărâri, printre care și cea redată mai sus.