ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei a emis luni o declarație privitoare la focarul de coronavirus Covid19, accentuând faptul că Sfânta Împărtășanie (Euharistie) nu transmite virusul, informează Greekreporter.com

Această nouă declarație survine după mai multe zile de dezbatere publică aprinsă în Grecia în chestiunea dacă Biserica Ortodoxă ar trebui sau nu să ia măsuri mai drastice pentru a limita potențialul răspândirii bolii prin Sfânta Liturghie și Sfânta Euharistie.

„Pentru membrii Bisericii, primirea Sfintei Euharistii ... în mod cert nu poate fi o cauză de transmitere a bolii”, a declarat Sinodul grec în comunicatul transmis.

„Credincioșii de toate vârstele cunosc faptul că a veni să te împărtășești, chiar și pe timp de pandemie, este atât o afirmare practică a predării de sine în fața Dumnezeului Celui Viu, cât și o manifestare vizibilă a iubirii”, susțin reprezentanții Bisericii Ortodoxe Grecești.

Comunicatul Sinodului grec cuprinde și o serie de măsuri de auto-protecție pe care să le urmeze tot poporul, inclusiv spălarea frecventă pe mâini și folosirea de produse antiseptice, precum și păstrarea unei distanțe de siguranță între enoriași.

De asemenea, cei care fac parte din grupuri de persoane vulnerabile au fost sfătuiți să stea acasă. Însă nu au fost sfătuiți să stea departe de Sfintele Liturghii.

Este amintit în comunicat faptul că Biserica Ortodoxă Grecească a Americii a emis recent o declarație asemănătoare. În eparhia sa, Arhiepiscopul Elpidofor i-a îndrumat pe cei bolnavi să nu participe la slujbele Bisericii: „îi sfătuim pe cei care nu se simt bine trupește să se abțină să participe la adunările liturgice până când vor fi siguri de starea lor de sănătate”.