ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Mihai Tudose a anunțat duminică seara că, săptămâna viitoare, va începe implementarea unui sistem de alertă prin rețelele de telefonie mobilă pentru ca cetățenii să poată primi informații prin sms atunci când există un pericol în zona în care se află, transmite Mediafax.

„Sunt toate autoritățile în alertă. Săptămâna viitoare este obligatorie implementarea unui sistem de alertă prin rețelele de telefonie mobilă pe fiecare zonă. Cine e în zona de acoperire pe zona în pericol, să primească automat această alertă pe telefonul mobil. Dacă am văzut în filme, poate fi și implementat”, a declarat premierul Mihai Tudose la Antena 3.

Premierul a precizat că a solicitat ajutorul armatei pentru a elibera drumurile.

„Este o tragedie. Se face tot ceea ce e omenește posibil de autoritățile statului pentru a restaura liniștea și ordinea în țara. Doamna ministrul Carmen Dan coordonează centrul de criză de la București, toate autoritățile sunt în alertă. Sunt opt decese. Armata a reacționat rapid la solicitarea de ajutor, participă la misiuni de dejagare a drumurilor, a căilor ferate. Tot ce înseamă forțele ISU, Jandarmerie și Armată participă la înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice. S-au luat măsuri, se înlocuiesc locomotivele electrice cu cele disel, partea electrică e la pământ. La Bistrița-Năsăud, spitalul județean merge pe generator”, mai spus Tudose.

Premierul a precizat că la unitățile medicale din toate zonele afectate medicii au venit la serviciu din proprie inițiativă. „Au venit toți singuri la serviciu pentru a salva vieți”.

Opt persoane au murit și 67 au fost rănite în urma furtunilor violente din vestul țării.