Avocatul Tonel Pop, apărătorul familiei Luizei Melencu, este verficat de Consiliul Baroului București, pentru „activitatea desfășurată si pozițiile publice” pe care le-a avut în cazul tragediei de la Caracal, potrivit site-ului Lumea Justiției

Consiliul Baroului București, condus de decanul Ion Dragne, intervine în tragedia de la Caracal. Conform unui comunicat remis de Baroul București, ieșirile publice ale avocatului Tonel Pop, membru al Baroului, dar și activitatea pe care acesta a desfășurat-o la Caracal au determinat autosesizarea Baroului București, care a decis demararea unor verificări cu privire la activitatea lui Pop.

Cercetările urmează să fie efectuate de către o comisie compusă din trei membri ai Consiliului. Se va urmări dacă activitatea desfășurată și pozițiile publice adoptate de avocatul Tonel Pop pot constitui temei pentru o cercetare disciplinară, dar și în ce măsură actele de procedură dispuse de către procurorul de caz pot constitui îngrădiri nepermise ale exercitării dreptului la apărare.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews