ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inițiativa Inspectoratului General al Poliției de Frontieră de scădere a stării de alertă la granițele României de la nivelul 2 la nivelul 1 a făcut ca refugiații sirieni si irakieni să se reorienteze spre România, potrivit National.ro

„Urmarea reducerii stării de alertă se vede deja cu ochiul liber, nu pe micile localități din preajma frontierelor, ci în plin Centrul Capitalei, unde grupuri tot mai mari de sirieni și irakieni sunt observate în Sectorul 6, bântuind între Plaza Mall și intrarea în Palatul Cotroceni dinspre statuia Leu. (…) Și uite cum ne-am trezit cu scăderea nivelului stării de alertă de la 2 la 1, singura motivație neluând în calcule și semnalele mai mult decat îngrijorătoare ale rapoartelor informative din partea serviciilor secrete, ci doar latura financiară. Ce-i drept, pentru a compensa într-un fel scăderea vigilenței la frontierele țării, s-a mizat pe faptul că s-a dat drumul la un proiect de patrulare comună cu polițiștii sârbi. Și, gata, problema a fost considerată ca și rezolvată la granita cu Serbia, plus că s-a putut raporta astel depășirea planului cincinal la realizarea unor economii pe care, în fond, nu le-a cerut nimeni!”, scrie Cătălin Tache în Național.

„Grupuri tot mai mari încep să „amușineze” și asta nu în primele tabere improvizate și insalubre care deja au apărut pe lângă Timișoara, ci chiar în Capitală! Pentru că, în fața unor autorități aproape paralizate, cu unele și atat mai notabile excepții, familii întregi de sirieni și irakieni sunt aduși noaptea în București și lăsați pe raza Sectorului 6. Iar tot mai mulți dintre migranți se îndreaptă spre mall-ul Plaza România, de unde unii cer sprijinul primilor polițiști văzuți în cale, în timp ce alții încep să bântuie prin împrejurimi. Și o iau fie spre cartierul Militari, fie în jos, spre Centru, pe la intersecția de la Leu și Palatul Cotroceni. Însă ambele variante ridică mari probleme de securitate, după principiul „unde dai și unde crapă”, mai scrie jurnalistul.

Articolul poate fi citit AICI.