ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din cauza noului coronavirus, pacienți care erau urgențe n-au mai fost internați sau au fost puși pe drumuri. Unii au murit, iar alții au preferat să nu meargă la spital. În toată această nebunie creată în țară, apar și situații incredibil, generate de disperarea oamenilor. Este și cazul unui bărbat din Gura Humorului, care a murit de cancer și la a cărui înmormântare rudele lui au trecut peste ordine și regulamente sanitare, deschizând sicriul.


Sicriul unui bărbat decedat, în vârstă de 41 de ani, din Gura Humorului care avea cancer și s-ar fi infectat și cu SARS- CoV-2, a fost deschis de familie, deși ar fi trebuit să rămână sigilat pe tot parcursul ceremoniei de înhumare. 
Poliția a deschis un dosar penal în acest caz, pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, relatează Adevărul. Soția celui decedat a fost amendată de DSP cu 10.000 de lei, cu posibilitatea sa platească 5.000 de lei in 15 zile.

În contextul infectării cu SARS- CoV-2, sicriul nu trebuia desigilat pentru a preveni răspândirea virusului pandemic, dar rudele persoanei decedate susțin că n-au fost informate că n-au voie să ridice capacul coșciugului.
 
Apropiații decedatului s-au declarat revoltați pentru că autoritățile i-ar fi „obligat” să îngroape bărbatul doar pentru bani.
„Uitați ce să întâmplă la noi, în România. A murit de cancer și ne obligă să-l înmormântăm de COVID-19 ca să ia bani. Uitați, oameni buni! Ne obligă să-l îngropăm de COVID-19 și el a murit de cancer. Uitați, oameni buni, ce legi sunt!”, a spus unul dintre participanții la înmormântare, într-un live pe rețelele de socializare, potrivit Adevărul.
 
După incident, la la Gura Humorului s-a deplasat o echipă de inspectori de la Direcția de Sănătate Publică pentru a face o anchetă epidemiologică în vederea identificării persoanelor care au participat la înmormântare.

Bărbatul decedat avea 41 de ani și provenea dintr-o familie de etnie romă din Gura Humorului. Suferea de cancer, dar pe perioada de spitalizare a fost confirmat și cu Covid-19. În aceste condiții, a fost predat familiei în condițiile legii, adică în sicriu sigilat.
 
În certificatul de deces și documentele de înhumare scrie că moartea a survenit în urma Covid-19, pe fondul unui cancer.