ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultima lună, în ciuda celui de-al treilea lockdown impus în Israel, a fost înregistrat cel mai ridicat număr de decese asociate COVID-19, potrivit datelor oficiale publicate joi, informează RTV.

Un procent de 30% din numărul total de israelieni care au decedat din cauza virusului au murit în această perioadă, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății de la Ierusalim. Când Israelul a impus un al treilea lockdown național pe 27 decembrie, bilanțul total al deceselor era de 3.222. Joi, morții de Covid ajunseseră la 4.612.
 
 
Israelul a înăsprit restricțiile pe 7 ianuarie. În plus față de baruri, restaurante și centre comerciale care erau deja închise, școlile și grădinițele au fost de asemenea închise, cu excepția învățământului special. Cu toate acestea, seminariile religioase din regiunile ultra-ortodoxe au ignorat aceste reguli.
 
Potrivit experților, campania masivă de vaccinare din Israel necesită un timp mai mare decât se așteapta pentru a-și arăta efectele, probabil din cauza noii variante a virusului care a apărut pentru prima dată în Marea Britanie.
 
De când Israelul a lansat cea mai mare campanie de vaccinare din istorie, aproape 2,9 milioane de persoane au primit prima doză din vaccinul Pfizer-/BioNTech, echivalentul a circa 30% din populația sa de aproape 9,3 milioane.

Aproape 1,5 milioane de cetățeni au primit deja și cea de-a doua doză.

În ceea ce privește morții de Covid, numărul acestora a fost de 96 în ultimele 24 de ore.