ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locuitorii din Râșnov strâng semnături pentru ca un monument funerar din cimitir să fie dat jos, atât de mult i-a enervat ceea ce reprezintă. Este vorba despre un monument ce înfățișează doi bărbați goi, aflat în Cimitirul Ortodox din Râșnov, scrie Știripesurse.

Construcția a fost ridicată chiar în zona în care sunt înmormântați preoți ce au slujit de-a lungul vremii în oraș.

Nemulțumiți, enoriașii strâng acum semnături pentru ca monumentul să fie dat jos.

Monumentul funerar are aproape doi metri iar pe el se regăsesc siluetele a doi bărbați goi.

Bărbatul care și-a pregătit locul de veci pentru el și un prieten susține că sculpturile nu au nicio conotație indecentă, transmite Observator News.

„Cred că este și o chestiune de prejudecăți. Este un artist celebru din România care a întocmit această placă de bronz. I-am zis să respecte regulile canonice. Mi-a cuprins îngerii, șarpele, după ce l-au instalat”, susține Stelian Dogariu, proprietarul monumentului.

Pe placa mormântului scrie ”labor omnia vincit improbus. macte animo”, în traducere ”munca stăruitoare învinge totul”, respectiv ”cu inima puternică”.

Poziția Bisericii

”(...) Este o ofensă la adresa credinței noastre strămoșești și vă asigurăm că vom depune toate eforturile necesare pentru a restabili pacea și bunacuviință atât în orașul nostru cât și în cimitirul unde strămoșii noștri se odihnesc.”