ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tocmai aleasă prezidentă a Moldovei, Maia Sandu i-a strigat lui Putin, așa peste graniță, să-și ia militarii din Transnistria și să plece de acolo cu ei. Răspunsul lui Putin a venit la recenta conferință anuală de presă: „În general, noi suntem pentru retragerea pacificatorilor (sic!) noștri, dar după ce va fi creată o situație favorabilă, va fi stabilit un dialog decent între Transnistria și cealaltă parte a Moldovei, atunci când se va merge pe o cale pașnică de aplanare a situației”. Nimic nou, deci, de la Kremlin. Și de ce s-ar strădui Putin, mă întreb, să-și schimbe replicile fondate pe pretinsa „soluție Kozak” câtă vreme lui tocmai lipsa schimbării îi convine? Și atunci dacă e așa, iar d-na Sandu știa bine din capul locului, ca noi toți de altfel, că alt răspuns nu va primi de la Putin, nu cumva era cazul să evite acest schimb de replici sterile și aproape ridicole de acum? Sigur că era, numai că președinta de peste Prut nu poate ieși din tiparele suporterilor ei din UE, nemții, francezii și ceilalți. Pentru care relațiile cu rușii, extrem de profitabile, le sunt permise numai lor. Ce vreau să spun e mai ales că devine aproape cert că relațiile dintre Rusia și Moldova vor fi și mai proaste în mandatul actualei președinte. Și în definitiv nici nu poate fi altfel când politica externă ți-o fac alții. Iar asta în egală măsură pentru că accepți așa ceva, pentru că nu ești în stare să faci tu însuți ce trebuie, iar omologii conaționali și concetățeni de la București sunt exact la fel de obedienți și incapabili ca tine.

*Cuvântul care bate câmpii. Un tânăr, lider de opinie la AUR, a explicat că șefii partidului au întârziat la Cotroceni pentru că "ei nu au limuzine”. Altfel spus, profesorul fără limuzină poate să întârzie la ore, preotul la Liturghie, militarul la misiunea lui și tot așa.

*După ce l-a cenzurat în mod repetat, unealtă a sataniștilot lumii, Twitter îl amenință acum pe Trump că după încheierea procedurilor electorale îi va închide contul. Rămâne să vedem cine pe cine și în cel fel va închide. Trump are obligația să extirpe cancerul cenzurii răspândit din țara sa în întreaga lume.

*Ei: Inima-ți de rane pline/ Nu mai cate către mine,/ Să mă lase în genune,/ Surghiunit din fosta-mi lume,/ Amintire viitoare care e de-acum uitată,/ O nălucă ce n-a existat vreodată (10 decembrie 2020).

*E pe sfârșite și acest an, care mi-a adăugat și el la kilometraj 1.000 de km. Câte 3 km zilnic, mers pe jos - prin parcuri, dar mai ales pe străzile și aleile din cartier. E extraordinar, pe cuvânt, încercați și voi! Și nu luați în seamă vârsta!

*Aflu că foarte recent Călin Georgescu i-a venerat pe legionari printr-o postare pe Facebook. Dat fiind că acest domn mai tulbure decât o mlaștină este candidatul de prim-ministru al AUR – partid tânăr, de curând intrat în Parlament, cu promisiunea salvării țării din starea actuală, și care dezminte în mod repetat simpatiile legionare – mă întreb dacă asemenea declarații vor să compromită partidul în cauză sau sunt doar rodul unei neghiobii fără leac.

*Felicitările lui Putin nu sunt altceva decât cea mai amară ironie servită de Trump prin prietenul său rus derutatului de Biden.

*Dacă corelăm cele întâmplate la vedere la alegerile din 3 noiembrie, dar și după ele, cu numeroasele informații despre care există indicii că președintele Trump și Guvernul său le dețin fără a le face încă publice, putem trage concluzia că vârfurile Partidului Democrat și globaliștii sataniști tocmai dau în Statele Unite o lovitură de stat.

*Trump tocmai le-a transmis colegilor senatori republicani: ”Am câștigat alegerile cu mult. Trebuie să deveniți mai duri, altfel nu veți mai avea un partid republican.” Așa e, și propriii senatorii l-au părăsit. Iar cele 75 de milioane de votanți ai lui Trump nu vor ierta asta niciodată Partidului Republican. Partid care probabil în curând se va încolona și el cuminte în  cohorta globalismului satanist.

*Treaba  cu "Guvernul meu” n-a fost și nu e decât o manipulare grosieră vrând să ascundă realitatea incontestabilă că, după intrarea în UE, și mai ales de când sasul e președinte, praful s-a ales de suveranitatea noastră.

*Doamnelor care adoră cafeaua și care vor să facă o schimbarea în viața lor le sugerez să înceapă de mâine înlocuind cafeaua de dimineață cu un duș cu apă rece.

*Pentru tinerii de la AUR, de mâine, odată cu constituirea noului Parlament, timpul acțiunilor din stradă și din piețe a luat sfârșit. Acum nimic nu e mai urgent decât profesionalizarea parlamentarilor și liderilor partidului. În caz contrar, Sistemul răului îi va spulbera. Sau, în orice caz, le va fi greu spre imposibil să realizeze ceva din ce și-au propus în plan legislativ.