ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una din casele la care de Crăciun le-a trecut pragul urmașa regilor făuritori și întregitori de țară. De 31 de ani o clasă politică depravată (de la bătrânul bolșevic Iliescu la tinerii de azi) refuză încoronarea țării pentru a o ține în mizerie, pentru a o jefui și a-și împlini ei orgoliile și visele de mărire republicane. Asemenea „mesaje către poporului român” ar trebui să rostească de la tribuna Parlamentului tinerii noștri politicieni (inclusiv George Simion de la AUR), iar nu, repetate până la greață, manifeste populiste și otrăvite din recuzita lui Vadim Tudor, unealta de decenii a Securității lui Ceaușescu.

*Președintele Trump a acordat angajaților federali zi liberă pe 24 decembrie, ocazie cu care a declarat că aceasta semnifică inclusiv „victoria noastră în războiul pe care democrații l-au dus împotriva Sărbătorii Crăciunului”.

*În ultimul timp destui oameni care știu mai nimic despre mine mă interpelează că cum de eu, care am susținut și am și votat AUR la locale și la parlamentare, vin acum și-i critic pe liderii acestui partid ajuns între timp în Parlament. Cel mai scurt răspuns e acesta. Timp de 10 ani, între 1990 și 2000, am activat în cadrul Alianței Civice, fiind și unul dintre liderii ei. În 4 ani din cei 10, am contribuit la ascensiunea politică a fostului președinte Constantinescu (fost coleg la AC) și a multor politicieni ai PNȚCD. Fapt ce nu m-a împiedicat însă (dimpotrivă, am crezut și cred că ținea de statutul meu de militant civic și de publicist) să vorbesc despre ceea consideram că respectivii greșesc. Pentru că dacă aș fi tăcut nu doar că nu le-aș fi făcut vreun serviciu, fiind foarte probabil că și altă multă lume vedea ce însumi vedeam – dar aș fi fost profund nedrept cu „interesul public” pe care ei erau chemați să-l servească cu toată buna-credință și competența. Firește că și atunci am fost apostrofat ca și azi. De Emil Constantinescu deseori, care se plângea una două colegilor din AC, și care, indignat la maxim, la un moment dat mi-a prezis de față cu mai multă lume că „dvs o s-o sfârșiți la partidul lui Vadim Tudor". Apropo, la vremea aceea Vadim era (și așa va rămâne), pe bună dreptate, un nume de ocară în societate, nu ca azi când liderul AUR George Simion îl idolatrizează fără discernământ prin piețe. Dar foarte nemulțumiți de atitudinea mea se dovedeau chiar și unii colegi de la vârful AC, care de la un timp ajunseseră să mă someze (prin gura fostului ministru Nicolae Noica – pus de Ana Blandiana, de soțul ei și de Băcanu) „să vedem și noi în prealabil articolele pe care vreți să le publicați”. Urmarea a fost că la scurt timp am plecat de la AC, nefiind dispus să renunț nici cu o virgulă la dreptul meu de a gândi și a mă exprima. Despre experiența destul de... inedită din acei ani pot fi găsite mai multe pe site-ul meu, între multe altele, aici

*Acea presă de peste Ocean liberă de controlul neo-marxismului satanist face de la un timp un lucru ce mi se pare extraordinar, anume publică cazuri dintre cele mai punctuale și incontestabile de fraudare a alegerilor din 3 noiembrie. Recent, de exemplu, publicația on-line theepochtimes.com a postat o înregistrare video cu o doamnă care a fost observator la un centru de votare. Mărturia ei de la o audiere în ședință publică este însoțită de filmarea pe care ea însăși a făcut-o unor muncitori care mutau buletinele de vot de la Trump la Biden. Între altele ea declară: „Am început să filmez ghișeele în timp ce pun buletinele de vot în tava Trump, apoi le scot și le introduc în tava Biden.” Ea a raportat incidentul la acel moment. Și totuși, curțile statelor și Curtea Supremă federală au ignorat sistematic aceste lucruri. Chiar și procurorul general demisionar William Barr (demisia devine efectivă peste două zile), un personaj pe a cărui probitate Trump a contat excesiv, a susținut, chiar și în cursul zilei de azi, că nu are motive să dispună investigații cu privire la corectitudinea alegerilor. Personal, ca să închei, nu am prea multe dubii că echipa lui Trump colectează și examinează fiecare asemenea probă făcută publică și ignorată de autoritățile care n-ar fi trebuit să le ignore, iar totalul lor vor reprezenta una din componentele cele mai consistente pe care Trump își va fundamenta legea marțială, în caz că va fi nevoie să se ajungă chiar la asta.

*În zilele acestea curentul în favoarea contestării alegerilor este în creștere la nivelul Congresului american. Pentru 6 ianuarie, ziua dezbaterilor, este așteptată și o mare manifestație la Washington. Președintele Trump, care până acum n-a mai făcut așa ceva, a încins atmosfera chemându-și susținătorii la protest. Apropo, felicitările lui Putin nu sunt altceva decât cea mai amară ironie servită de Trump prin prietenul său rus derutatului de Biden.