ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Mai devreme sau mai târziu, actualii conducători vor avea să răspundă pentru răul pe care-l fac. Redau un pasaj dintr-un nou demers pe care sunt în curs să-l întreprind în direcția despre care vorbesc. „De asemenea mai arăt, cu titlu de exemplu, în privința eficienței vaccinării și a obligativității purtării măștii de protecție, contradicția flagrantă dintre modul inconsecvent și mincinos în care Guvernul explică măsurile pe care le ia și punerea lor efectivă în practică. Astfel, pe <Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19> Guvernul susține că persoanele vaccinate <sunt protejate față de de dezvoltarea bolii Covid-19>, însă în practică le este impusă și acestor persoane obligativitatea purtării măștii de protecție, inclusiv în spațiile publice deschise – la Anexa 4 depun extrase certificate pentru conformitate de pe pagina Platformei guvernamentale precizate."

*Îmi sunt prieteni Platon și Aristotel, dar mai prieten îmi este Adevărul.

*D-l prim ministru Cîțu ne-a zis mai întâi „teroriști” pentru că ne opunem unor măsuri zise anti-pandemie, iar zilele trecute ne-a amenințat  delirant că o să ne „elimine”. Deci așa e, nu-i păcat ce scoți pe gură ci-i păcat ce tragi pe nas.

*Basarabia și Bucovina, pământuri și suflete românești.

*S-ar putea ca popoarele Occidentului euroatlantic, globalist-ateist, să se ridice curând împotriva dictaturii pretins „sanitare” pe care o suportă ca niciunde în lume. Îngrijorați de această perspectivă, conducătorii acestor popoare par să nu mai vadă altă cale să-și scape propria piele decât războiul cu Rusia.

*Ni se spune deseori că o mână de neromâni din fruntea țării au trădat România. E adevărat, acești oameni au trădat. Dar România a fost și e trădată mai ales de statul român, în frunte cu Justiția română (în frunte cu Înalta Curte). Cu întregul corp de judecători și procurori, fără excepție. Inclusiv cu cei câțiva judecători care mai bombăne când și când, dar care continuă să aparțină unui Sistem atât de nelegiuit. Într-o societate precum a noastră, fărădelegile celor de la vârful puterii n-ar fi posibile fără complicitatea unei Justiții vândute și ea.

*Cei care am căzut pe spate din demiterea caraghiosului de la Sănătate ar trebui să ne ridicăm repejor și să ne venim în fire. Iohannis și Guvernul lui, cu USR-PLUS în continuare la butoane, nu sunt decât ce-am fost de acord demult cu toții că sunt: niște trădători. Au făcut circul cu ministrul Sănătății ca praf în ochii românilor (a se vedea între altele abrogarea, providențială, nu-i așa, a Ordinului care băga Bucureștii în carantină). În realitate, ei sunt în continuare, cu toții, încârdășiți în toate relele posibile și imposibile. Iar România încasează unele după altele, mai mult neștiute decât știute, lovituri economice, financiare și ideologice crunte: datorii externe tot mai înrobitoare, vânzarea pe nimic a resurselor naturale, privatizări clandestine extrem de păguboase în beneficiul străinătății șamd.

*-Dumnezeu nu există, pentru că nimeni nu L-a văzut vreodată.

-Ești un prost, un om fără minte.

-Cum îți permiți?

-Pentru că nu ai minte, fiindcă nici mintea nu ți-ai văzut-o vreodată (Părintele Cleopa Ilie).

*Mulți am auzit în ultimele zile că Rusia amenință cu represalii în Republica Moldova dacă Occidentul va apăra Ucraina. Însă, în criza de timp în care ne zbatem, cei mai mulți nici nu mai știm de unde am aflat și de această nouă veste atât de proastă venind dinspre ruși. Personal, ceva de genul acesta l-am auzit spunând, la Antena 3, pe Radu Tudor, legendarul buldog bolnav de rabie al motanului Felix. La o zi sau două după, pentru că informația îmi tot zgâria subconștienul, am dat o căutare pe net și am aflat ce și cum. Firește că mă așteptasem să aflu că la originea știrii, de-acum vânturată masiv în mai toate mediile, să se afle vreo declarație dacă nu a lui Putin, barem a ministrului său de Externe. Nici vorbă, însă. Declarația nu era o declarație, ci datul cu părerea al unui cercetător rus de la un zis Institut de Istorie și Politică. Părere pe care o altă flașnetă răgușită a dezinformărilor patriotice, România liberă, a pus-o sub titlul groaznic de terifiant „Rusia amenință că Republica Moldova va fi desființată, dacă Occidentul va încerca să apere Ucraina”.