ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


*Situația explozivă din Republica Moldova a avut deznodământul poate cel mai fericit posibil. Consens local, și al tuturor actorilor implicați: România, UE, SUA și Rusia. Iar evoluțiile vor continua în același sens (cu o contribuție decisivă și în continuare a Casei noastre Regale).

*După ce că-i lipsesc argumentele istorice, pentru apropiatul Centenar al Trianonului Guvernul ungar mai are și un PR de doi lei.

*Istoria ultimilor 30 de ani a fost dominată copleșitor de Securitate și de interese străine. Atunci când ea va putea fi scrisă cu toate dedesubturile ei, mă tem că va fi infinit mai greu de citit decât a fost de suportat.

*Dragnea stă după gratii pentru că ar fi fost implicat în angajarea ilegală a două fruncționare. Chiar să nu fi contat oare, mă întreb iarăși, că el s-a ridicat împotriva Sistemului și intereselor nelegitime ale Bruxellesului și multinaționalelor? Sau că făcea „înțelegeri cu evreii”, că a vrut să mute ambasada la Ierusalim ori că a fost numit de Netanyahu „bunul meu prieten”?

*O țară încoronată nu poate fi umilită.

*Președintele executiv al Partidului Corectei Guvernări, Liviu Petrina, a reamintit recent că Japonia nu a ratificat nici azi Tratatul de la Paris din 1920, care a consfințit unirea Basarabiei cu România. Doar Rusia Sovietică și Japonia nu au recunoscut niciodată această unire. La sfârșitul anului trecut, UE și Japonia au încheiat un Acord de parteneriat strategic, acord ce urmează să intre în vigoare cu condiția ratificării de către fiecare din țările membre UE. Dat fiind că MAE român tocmai a trimis Acordul spre Parlament, Liviu Petrina a făcut și un apel ca Parlamentul să nu ratifice Acordul până ce Japonia va ratifica Tratatul sau până ce va reafirma semnarea lui.

*Am fost și voi rămâne un militant pentru drepturile persoanelor LGBT, așa cum sunt ele garantate prin Convenția europeană și legea română (exclusiv deci căsătoria și adopția). Însă nu înțeleg de ce cineva trebuie să-și exhibe orientarea sexuală. Iar lucrul acesta nu-l înțeleg nici destule persoane LGBT – și știu ce spun.

*Foarte posibil ca în curând Trump să-și trimită, în sfârșit, un ambasador al său în România (Adrian Zuckerman, vorbitor de română). Foarte posibil ca zilele Sistemului răului să fie numărate (după trei decenii de la Revoluție).

*La puțin timp după 22 Decembrie 1989, un număr de ofițeri ai Armatei, printre care m-am numărat, au cerut public clarificarea implicării unor înalți responsabili militari în reprimarea manifestanților. A fost reclamată de asemenea depolitizarea și profesionalizarea Armatei. Această mișcare a fost primită cu o largă simpatie de societate, și de majoritatea militarilor de la acea dată. Ea a fost reprezentată în principal de Comitetul de acțiune pentru democratizarea armatei (CADA). Deși în contextul confiscării Revoluției succesul său nu a putut fi decât unul limitat, ea a avut meritul principal că a făcut limpede noii conduceri politice și militare că Armata are potențialul unei opoziții eficiente la încercarea de a i se dicta noi misiuni și atitudini contrare rostului său. Succesul său limitat s-a datorat însă și unora dintre colegi. Am mai scris, și voi și finaliza curând, inclusiv pe tema asta. Un caz a fost cel al locotenentului colonel Silviu Popescu, care, revendicând public apartenența la CADA, s-a implicat în mineriada din 1991 care a dus la căderea Guvernului Roman. Plecat din țară, el a fost condamnat în lipsă la 5 ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat. Un timp m-am aflat în corespondență cu el. Pentru că mă rugase, îl țineam informat cu actualitatea politică de aici. La un moment dat părea interesat de informații „pe surse”, ceea ce nici nu dețineam și nici nu eram dispus să obțin. Destul de ciudat mi-a devenit ulterior faptul că, deși știau unde se află, autoritățile n-au făcut nimic că să-l readucă în țară pentru clarificarea chestiunilor judiciare. Fapt care, între altele, mi-a întărit suspiciunea că s-a dorit ca acest caz să ridice în timp semne de întrebare asupra a ceea ce a reprezentat CADA (mișcare virulent contestată și atacată de Ion Iliescu și regimul său de la acea dată).

*În loc de murdării dictate ideologic școala noastră ar trebui să învețe despre datoriile copiilor față de părinți și țară.

*Necaz mai mare decât să fii prost e să nu-ți dai seama că ești prost.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews