ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce America lui Trump a fost răpusă de globaliștii sataniști, Putin a înțeles bine că a rămas cam singur împotriva lor. Și nici nu era greu dacă ținem cont că sub el Rusia ar putea deveni  bastionul Ortodoxiei, atât de urâtă de sataniști. El nu s-a sfiit să le-o spună verde-n față respectivilor, chiar dacă în limbajul dimplomației, tocmai unde le era și le el lor lumea mai dragă, în cadrul Forumului economic de la Davos. Nu încercați și cu noi ce i-ați făcut lui Trump. Nu ne atacați valorile istorice, nu ne atacați credința și familia naturală. Voi sunteți bogații planetei, unu la sută, iar restul, săraci. Epoca ordinii voastre mondiale unipolare s-a încheiat, de fapt nici nu a început. Nu forțați nota, pentru că un eventual nou conflict vă poate fi fatal. În context, ar fi însă de așteptat și ca Rusia să-și revadă destule din pozițiile mai vechi și mai noi față de numeroșii săi vecini. Altfel îi va fi greu, și pe bună dreptate, să aibă parte de solidaritatea de care va avea nevoie.

*Românii au trăit bine și în demnitate numai în perioadele în care nu s-au aflat sub ocupație străină și în care n-au fost Republică. Stranie coincidență...

*După incendiul tragic de la Matei Balș, Ciolacul a dat un comunicat din care nu se înțelege bine dacă critică sau laudă Puterea, și nici dacă vorbește despre tragedia precedentă, de la Piatra Neamț, sau despre actuala. În care sunt date ce spun că proaspătul senator PSD Streinu-Cercel, fostul mahăr depravat de la Institut, are și el o implicare ce presupune musai și urgent un dosar penal (contractarea de servicii împotriva incendiilor de la o firmă fără niciun angajat). Adică o mână criminală spală pe alta de sânge nevinovat.

*Între 1990 și 1998, am publicat permanent la România liberă, de unde, însă, m-au suprimat Băcanu, Ana Blandiana și etern intrigantul ei soț, ce-mi erau cu toții colegi la Alianța Civică. Motivul? Grav! Mă încăpățânam să nu mă fac că nu văd, asemeni lor (având fiecare interese personale foarte bine determinate), că și cei pe care împreună îi susținusem să ajungă la putere făceau, nu o dată, ceea ce împreună criticasem la Iliescu și ai lui. Am scris apoi la Cotidianul, până în 2005. Până când ziarul regretatului domn Rațiu încăpuse pe mâinile oamenilor infractorului Sorin Ovidiu Vântu – Robert Turcescu și floarea Academiei Cațavencu. Instalat de Sistem redactor-șef, Turcescu îmi scoate rubrica și pleacă imediat cu o bursă la... americani, dragii noștri prieteni și parteneri strategici. La acel moment, un fost coleg ofițer îmi spune că bursa i-a fost dată prin Ministerul Apărării – nu văd cum s-ar fi putut și las baltă informația. La întoarcere, dimpreună cu toți ceilalți turciți, omul ajunge eunuc la haremul lui Băsescu. Pentru ca, la finalul celor două mandate ale securistului-șef de la Anvers (septembrie 2014), să vezi surpriză, el recunoaște public că a fost agent în presă, locotenent-colonel sub acoperire al Direcției de Informații a Ministerului Apărării. Lumea se scandalizează, firește, și individul dispare de pe scena publică. Însă nu pentru mult timp, ca orice securist cu tupeu. Intră în politică, unde din sila ce-o provocase lumii nu face mare brânză. Nu renunță, însă. Pe Facebook le știe pe toate și le judecă pe toate. Exigent și cu tupeu. Mai nou, de jumătate de lună deja, a reintrat în presa... mare – publicist la Evenimentul zilei. Și, rămas fără colegii băsiști-securiști, are și preferințe politice. AUR, și mai ales liderii partidului – cu care probabil se merită reciproc cu prisosință de vreme ce se gratulează reciproc cu prisosință.

*45 de senatori republicani s-au opus deja punerii sub acuzare a lui Donald Trump. Ei au arătat că pe fond o asemenea acuzarea este netemeinică dat fiind că felul în care s-a exprimat președintele înainte de cele întâmplate la Capitoliu pe 6 ianuarie nu poate fi considerat culpabil. Dar opoziția celor 45 de senatori este justificată și din punct de vedere constituțional în sensul în care punerea sub acuzare și destituirea unui președinte este o măsură ce s-ar putea lua – ați ghicit! – numai împotriva... unui președinte în exercițiu. Ceea ce la Trump nu mai e cazul de exact o săptămână. Însă la câtă minte de dovedește că au, Biden și colegii neo-marxiști sunt în stare să-l demită până și pe Nixon. Noroc că în condițiile date așa ceva e cu totul imposibil pentru că Senatul are 100 de membri iar pentru un vot în favoarea punerii sub acuzare e nevoie de o majoritate calificată, de două treimi.

*Dar să revin puțin. Să te laude grețos o oroare de om ca Robert Turcescu (pe tine și partidul tău) iar tu să-i mulțumești pentru „această puțină normalitate a acestor zile” e un lucru la care pur și simplu nu mă așteptam de la co-președintele AUR Claudiu Târziu. Și din cauza căruia încep și eu să mă întreb dacă zvonurile că AUR e de fapt o creație a serviciilor de informații sunt chiar numai niște zvonuri. Cât despre răul imens făcut de Turcescu în toți anii de după revoluție (și pe care cei de la AUR îl știu bine), ajunge cred să amintesc doar că timp de aproape 20 de ani el a fost un extrem de influent agent acoperit în presă, al Direcției de Informații a Ministerului Apărării, locotenent-colonel prin fraudă al acestei Direcții și, totodată, un suporter de cea mai joasă speță a securistului de la Anvers și al regimului lui nenorocit.

*Doi avocați importanți ai lui Trump, ce urmau să preia conducerea echipei de apărare a fostului președinte în procedura de punere sub acuzare, și-au dat demisia în urmă cu trei zile (în locul lor fiind aduși peste doar o zi alți doi cunoscuți avocați). Surse apropiate echipei au vorbit despre faptul că avocații au refuzat să includă între argumentele apărării și pe cele pe care Trump și întreaga sa echipă electorală le-au adus continuu privind fraudele electorale majore. Argumente care, la fel de continuu, au atras reacția furibundă a Statului subteran și a Big Tech, care l-au cenzurat pe fostul președinte în maniera atât de bine știută azi de toată lumea. Toate acestea vorbesc de la sine despre faptul că tema fraudării masive a alegerilor, în legătură cu care Trump și echipa sa dețin probe zdrobitoare, ignorate însă toate cu obstinație inclusiv de către Justiție, constituie pe mai departe spaima Statului subteran și a actualei Administrații sataniste.

*De când a început să fie confundat cu partidul AUR, metalul prețios omonim se vinde la preț de fier vechi.

*Auzi, cumătră, la al meu, vine aseară cherchelit de la crâșmă și n-am de treabă și-i spun: Au anunțat ăștia la știri că Iohannis a vrut s-o ia pe nevastă-sa la schi, dar ea a refuzat. La care măgarul ce crezi că-mi zice? Că doamna Carmen nu la schi are nevoie să fie luată.