ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Dacă simpaticul Ciuvică va presta netulburat pentru fantezia prezidențială a patronului antenist, atunci chiar e adevărat că nu se moare de ridicol.

*Prin Adresa nr P1247/19/2019 CNSAS refuză - fără nicio motivare - să-mi pună la dispozițiile declarațiile pe proprie răspundere prin care Cioloș a susținut că nu a făcut poliție politică. Va urma.

 *Mare minune că CEDO n-a albit-o deja pe Kovesi. O va face curând, să nu se amăgească nimeni. Agenda Bruxellesului se ocupă cu mare și multă grijă de soarta procurorului torționar, om al intereselor străine (asemeni lui Băsescu, Macovei ș.cl.).

*Posibil ca aiureala cu ne mutăm Ambasada la Ierusalim dar nu ne-o mai mutăm să ne coste dureros la capitolul credibilitate și relații internaționale. Nu discut aici fondul chestiunii, ci doar grozăvia că statul român poate dovedi o așa labilitate.

*Atunci când un prieten te întristează prin ceea ce-ți face, tristețea e desigur mai mare decât cea pe care ți-o cauzează un neprieten. Cam așa explic faptul că în ceea ce scriu mă refer de mult mai multe ori la una sau alta din nemulțumirile față de partenerii euro-atlantici decât la cele cauzate, să zicem, de vecinii ruși sau ucraineni. Așa se face că, de exemplu, despre televiziunea publică germană (care în chiar zilele aniversării Centenarul Marii Uniri găsise că e cazul să ne arunce afrontul că la 1 Decembrie 1918 România „a anexat Transilvania, o parte din Ungaria”) am scris mai mult și mai prompt decât despre ultimele declarații ale ambasadorului rus București. Declarații potrivit cărora în vara lui 1940, când (urmare pactului criminal Hitler-Stalin – nota noastră), „Basarabia a fost realipită firesc la URSS, in entuziasmul populației locale”. Comentând strict acest enunț, ar fi de spus mai ales două sau trei lucruri. Că d-l ambasador n-a ieșit cu o iotă din argumentele propagandei staliniste de acum opt decenii. Inclusiv în privința diversiunii descalificante cu „entuziasmul populației locale” (în fapt o proporție minusculă, de tineri fanatizați, mai ales evrei, din totalul de circa 270.000 de evrei din Basarabia și Bucovina de nord – și din totalul de 3,8 mililoane de locuitori). În sfârșit, cazul d-lui Kuzmin face și el evidentă incapacitatea Moscovei de a înțelege răul pe care-l face mai întâi Rusiei prin conduita sa internațională. O conduită ce trădează mai ales faptul că establishmentul politic și diplomatic rusesc este prizonier al unor mentalități istorice și al unor șabloane propagandistice a căror patologie n-a fost nicicând mai manifestă ca în contextul internațional de astăzi. 

*„România lucrului bine făcut” e România pe cont propriu, a Simonei Halep, de exemplu. Iar nu cea a ranchiunosului constipat de la Cotroceni și a celor asemeni lui, care o sabotează, o învrăjesc și jefuiesc.

*Comisia de la Veneția, CEDO și GRECO, instituții ale Consiliului Europei, s-au transformat în unelte ale U.E. împotriva țărilor est-europene.

*Miza desființării SIIJ e uriașă, de aici și implicarea brutală a Germaniei (prin UE, Comisia de la Veneția etc): anchetarea celor două judecătoare de la Sibiu care au „restituit” ilegal Forumului German al lui Iohannis proprietăți de miliarde de euro.

*De când nu mai este Regat, România nu mai este nici suverană – adică de 72 de ani (42 sub sovietici și 30 în „alianțe” euro-atlantice).

*Iliescu, Constantinescu, Băsescu, Iohannis: de trei decenii împotriva românilor.

*Să facem cu grijă toate cele ce se cuvin, dar neîngrijorându-ne.

*Judecătoarele ororii prin care Forumul German a primit ilegal proprietăți de miliarde de euro poartă și ele nume (românești), care se cer ținute minte: Maria Morar și Corina Drașoveanu (Limpede).

*Nu ne ascultă copiii? Dar noi Îl ascultăm pe Dumnezeu?