Cum vă spuneam, sunt pe cale să-i chem în instanță pe cei de la CNSAS, care mai nou fac zid în jurul lui Dacian Cioloș. Ultima filă la dosarul de instanță a fost pusă zilele acestea. Când eu le-am cerut să-mi comunice actele privind verificările din 2016 și 2019 ale străjerului de la fereastra cu zăbrele a Doinei Cornea iar ei mi-au răspuns – să crape cine vă minte! – că l-au verificat pe numitul în 2016 și 2019. Măgari cari n-au maneră...

*Ca să înțelegem cât de mult ne iubește Dumnezeu, și cât preț a pus și pune pe libertatea pe care ne-a dăruit-o, să ne gândim cum, pentru mântuirea noastră, El S-a lăsat batjocorit și răstignit de oameni. 

*Vrei un Ferrari ultimul tip? Vrei o vilă la Predeal? Vrei o nevastă care să vorbească numai când o întrebi? Vino la Dedeman, avem cuie pentru toate poftele! 

*Sasul își dă pumni în cap, cu banii pierduți cu referendumul pe justiție își mai lua 76 de vile și o garsonieră. 

*După plecarea de la recepția de Ziua Franței, Dăncilă a declarat că se opune numirii lui Kovesi ca procuror-șef U.E. Au fost prezenți și procurorii torționari Kovesi și Augustin Lazăr, dar și victima lor Toni Greblă (și – cum se putea altfel? – nelipsitul ambasador american).

*Trăit fără smerenie, sentimentul patriotic e o înșelare.

*În ultima vreme sunt mai multe semne că începând cu sfârșitul acestui an, la trei decenii de la Malta, România ar putea urma un nou destin. 

*Mijlocul lui iulie ne aduce aminte în fiecare an de ceea ce istoriografia a reținut a fi fost înscenarea de la Tămădău. Afacerea a fost o provocare pusă la cale de PCR ca să justifice desființarea PNȚ și organizarea unui proces-spectacol, după modelul sovietic. Episodul a urmărit și ca Maniu, Mihalache și ceilalți fruntași țărăniști să fie demonizați și percepuți de români drept niște trădători, care meritau să sfârșească în temnițele comuniste. Principala țintă a fost de fapt Maniu, marele patriot atât de respectat și iubit de românii acelor vremuri. Despre care adversarul său politic – dar și atât de onestul istoric Nicolae Iorga – scria în epocă, la puțin timp după ziua Marii Uniri de la Albă Iulia: „Iuliu Maniu e unul dintre aceia pe care-i poți lăuda – ce rar lucru! – nu numai pentru tot ce au făcut, ci pentru tot ce, cu siguranță, vor face. În Ardeal a știut oricine, timp de douăzeci de ani, că, dacă e vorba de a se află fără greș care e drumul cel drept, n-aveau decât să se uite pe unde merge Iuliu Maniu”. În sfârșit, cât despre pretenția unor pretinși istorici precum Mihai Alex Stoenescu, un colaborator securist pe bani grei, că Maniu ar fi fost agent britanic împotriva intereselor țării sale, cred că sunt suficiente și aceste câteva fraze dintr-un interviu foarte recent al reputatului istoric Dennis Deletant, profesor la Georgetown University: „Ceea ce englezii n-au făcut este că n-au spus clar oamenilor ca Maniu că, de fapt, anglo americanii se retrag din Europa de est. Puteau să spună asta. Nu l-au anunțat pe Maniu despre trocul din octombrie ’44. De aceea spun că elementele politice pro-democratice, pro-occidentale au fost sacrificate de către anglo-americani.”

*Numai bombardamentele din aprilie 1944 au generat mai mult anti-americanism la noi decât d-l ambasador Klemm.
 
*Înainte de Revoluția franceză, adică înainte ca Dumnezeu să fi fost pus pe fugă de mai peste tot, „Adio” însemna „Ne vedem la Dumnezeu (<ad Deus>), în ceruri”. După 1789, lingviștii susțin că expresia ar însemna mai ales „Ne vedem la dracu”.

*„Suveranitate limitată” înseamnă de fapt nicio suveranitate.

*După șapte decenii de nonvaloare și impostură cu ștaif putem conchide liniștiți: „Vegetal” nu e poporul, ci intelectualii săi (sau ai cui or mai fi ei). 

*De când s-a aflat că se ascundeau în detalii, dracii s-au mutat în politică.

*Geoană șef la NATO. Securiștii ăștia nu se lasă până nu ajunge unul și Papă.

*România e țara „lucrului bine” făcut doar dacă o privești prin vitraliile Cotrocenilor.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews