ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De mâine s-ar putea ca lumea să arate cu adevărat altfel. Victoria lui Trump ar putea s-o îndrepte către un destin mai echitabil pentru miliarde de oameni. Un destin care, înainte de toate, să-L repună pe Dumnezeu acolo de unde a fost alungat începând mai ales cu Revoluția franceză. Dacă actuala ordine mondială este „nouă”, de mâine ea ar trebui să fie vetustă și tratată în consecință. Istoria, cultura și interesele noastre naționale perene, desconsiderate grav în ultimii 30 de ani în cadrul actualei ordini mondiale, ne cer să năzuim la o eră nouă. Dorim președintelui Trump succes în alegeri. Dorim țării sale să-și consolideze poziția de cea mai mare și autentică democrație a lumii, de super-putere a lumii. Lumea religiilor avraamice are mare nevoie de aceasta. În același timp, însă, oricare va fi deznodământul zilelor viitoare, noi românii avem un Dumnezeu, pe Dumnezeul părinților și strămoșilor noștri, către Care va trebui să ne îndreptăm, cu nădejde, ca și altă dată în vremuri istorice cruciale. Dumnezeu să binecuvânteze America! Dumnezeu să binecuvânteze România!

*25 octombrie, Ziua Armatei. În predica de după Sfânta Liturghie, Părintele paroh al Bisericii mele a vorbit și despre această zi (Părintele Ștefan Stanciu, Biserica Parc Ghencea I din București). În principal că cum, după ce comuniștii i-au convins pe sovietici să plece din țară în 1958, tot ei au stabilit un an mai târziu ca ziua Armatei să fie sărbătorită pe 25 octombrie – zi în care a fost eliberată de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord. Serios, Părinte? Dar de cine a fost eliberată țara și Transilvania de Nord? De comuniștii pe care-i lăudați sârguincios sau de Armata Regală sub comanda Mareșalului Rege Mihai? De cei din urmă? Corect, Părinte – dar atunci de ce n-ați spus aceasta și enoriașilor prezenți în Biserică, destui dintre ei neinformați suficient cum a fost cu comuniștii și cu Regele Mihai? Și de ce nu le-ați mai spus, între mai multe altele, și că tot azi se împlinesc 99 de ani de la nașterea fostului Șef al Statului, un om cu merite importante în deznodământul Celui de-al Doilea Război Mondial – recunoscute ca atare de o lume întreagă? Și nu e prima oară când  țineți enoriașilor lecții de istorie falsificată de simpatiile comuniste și antipatiile regaliste ale Sfinției Voastre. Sub comunism ați fost Preot ani mulți, iar Revoluția v-a găsit și pe Sfinția Voastră în structurile Patriarhiei noastre – tributară și ea, cum știm, regimului comunist-securist. Cum știți, sunt un ortodox practicant (căruia i-ați spus repetat cât de mult îl respectați) – în același timp și frate de preot și tată de teolog. Am respect față de clerul Bisericii noastre și față de Părinții mei duhovnicești – inclusiv față de Sfinția Voastră, o știți bine - însă asemenea atitudini (nu foarte rare în Biserica noastră Ortodoxă) mă întristează și nu pot să nu vorbesc despre ele.

*Destui comentatori de peste Ocean se așteaptă la lucruri foarte rele după alegeri. Virginia Allen de la „The Daily Signal” scrie despre cele văzute ieri chiar în capitala SUA: „Oriunde m-am uitat, de la restaurantul McDonald’s la câteva străzi de la Casa Albă până la farmacia Walgreens din Chinatown, erau plăci de cherestea care acopereau ferestrele de sticlă. Din păcate, capitala națiunii nu este singurul oraș care se pregătește pentru violență după alegeri. New York City, Los Angeles, Chicago și alții se așteaptă ca revoltele să devină violente chiar dacă rezultatele alegerilor vor începe să apară.” Personal cred că temerile sunt numai parțial justificate. Și mă bazez mai ales pe convingerea că americanii au încă forța să-și salveze țara într-un moment, evident, cu adevărat complicat.

*Ceva nu-mi dă pace să mă stric și cu mai multă lume. Iată ce. Gândul că un om care acordă unui animăluț mai mult timp și mai multă dragoste decât unui copil sau unui alt semen al său are o problemă la care ar trebui să mediteze neapărat și serios.

*Alegerile americane sugerează tot mai tare că apele lumii se pregătesc să se despartă categoric. Liderii și oamenii politici ai mai tuturor țărilor privesc într-acolo și au deja opțiuni. Cu excepția Chinei, Germaniei, Franței și sateliților ei, parte a globalismului neo-marxist – mai toți ceilalți suporteri ai președintelui Trump și ai lumii pe care el o prefigurează. Ce vedem la noi? Practic nimeni de la Putere și Opoziție nu spune absolut nimic cu gura lui (strategia lașă și atât de păgubitoare pentru țară a curului în două luntri) – în schimb, prin televiziunile mituite și de unii și de alții, cu zeci de milioane de euro din banii noștri, au pus de luni bune tunurile pe Trump. În sfârșit, tinerii de AUR au făcut și de data aceasta o figură aparte, asumând deschis susținerea pentru Președintele american în exercițiu.

*Cele spuse de Dan Bitman la Antena 3 despre manipularea pandemică de la noi  mi-au indus o bună dispoziție de parcă ar fi lăsat-o în aia goală, pe bulevard, pe fomista de Andreea Esca.