ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Mihai Vânătoru, un român care de atâta bine sub comunism și-a luat lumea în cap, fugind ilegal din țară și stabilindu-se în 1969 în Statele Unite. Până la revoluție el a participat la multe proteste ale exilului românesc de peste Ocean împotriva regimului ceaușist. După revoluție a înființat la New York Comitetul pentru proprietatea privată (în 2002 le-am și făcut o vizită), o organizație care le-a stat și ea în gât bandiților „post-comuniști” vânători de proprietăți confiscate de ei și părinții lor de la "dușmanii poporului”. Fapt pentru care numiții și justiția lor l-au hărțuit după manualele lui Lavrenti Beria. Așa se face că Mihai se bate și în acești din urmă ani cu statul român să-i dea înapoi proprietățile de care l-a tâlhărit. Și totuși, scadența a venit și pentru el, chiar dacă deocamdată parțial. Printr-o recentă hotărâre a CEDO, i s-a făcut dreptate în cazul unei vile aproape de buricul Bucureștilor. La fond, instanța națională de fond i-a acordat 108.000 de euro – o batjocură firește. Șansa a fost însă că ne-am adresat și CEDO, cum spun, care a decis 275.000 de euro. Curții de la Strasbourg am reușit să-i fac o demonstrație de drept și de evaluare imobiliară care a probat josnicia statului și justiției lui. Curte care s-a și pronunțat definitiv înaintea celor din țară.

*Iohannis mai e președinte până în decembrie 2024. Când mă gândesc la asta îmi zic că decât cu el la Cotroceni încă patru ani, mai bine cu doamna o vară în Tenerife.

*Trump, totdeauna cum îl știm. El  a plătit recent 3 milioane de dolari pentru a acoperi renumărarea voturilor în statul Wisconsin. Echipa lui de campanie a informat că aici au fost identificate nereguli dintre cele mai grave – între ele alegătorii au votat fără să prezinte vreun act de identitate valabil, deși reglementările la nivelul acestui stat obligă la aceasta. De precizat, Wisconsin este de mult timp un fief preponderent al democraților, care de data aceasta și-au închipuit că, pentru a-l învinge cu orice preț pe temutul Trump, se pot deda liniștiți la fraude greu de imaginat oriunde în lume.

*Ministrul Sănătății Tătaru, după cei 11 arși, morți la spitalul din Piatra Neamț: „Suntem cu toții vinovați.” Normal, voi că sunteți niște nenorociți iar noi că nu vă rupem gâtul.

*În urmă cu câteva zile am călcat în standardele puturoase ale lui Zuckerberg de la Facebook. Am făcut-o știind că voi fi ținut o zi pe tușă. Am scris cine era și ce culoare avea pielea marii majorități a celor care i-au molestat la Washington pe suporterii pașnici ai lui Trump. Într-o lume care n-ar fi fost subjugată de ideologiile cărora le e slugă Zuckerberg, așa ceva n-ar fi trebuit să constituie un delict. Iar pentru că Trump se bate crâncen în chiar aceste săptămâni pentru o asemenea lume, am crezut și cred că, indiferent de consecințe, e onest să spun și eu un adevăr politically incorrect despre lupta sa.

*Date fiind tradiția regală, domnitoare milenară a acestui neam, faptul că ea a fost strivită de tancurile sovietice, precum și experiența republicană devastatoare a ultimilor 75 de ani, un susținător al republicii de azi nu-mi poate stârni decât o mare nedumerire.

*Am fost întrebat de mai mulți ce rost are susținerea pe care o arăt lui Trump de vreme ce America e America, și departe cu interesele ei cu tot – iar noi suntem unde suntem, cu nesfârșitele noastre neputințe și nenorociri. Răspunsul mi se pare elementar: interesul nostru, foarte direct, vine din aceea că ne aflăm în alianță cu un Occident euro-atlantic în care Trump singur mai stă împotriva neo-marxismului satanist tot mai agresiv. Sper să nu avem ocazia să trăim pe pielea noastră ce ar urma să trăim din partea UE și SUA dacă Trump va fi îngenuncheat.

*Serile trecute George Simion co-președinte al AUR a fost invitatul lui Ionuț Cristache la emisiunea electorală a TVR, iar cu câteva seri înainte acolo a fost și celălalt co-președinte, Claudiu Târziu. Interesant de observat că în timp ce pe Târziu l-a hărțuit continuu și foarte obraznic, așa zisul moderator s-a purtat cu Simion atât de servil cum numai cu fostul său patron și mare binenefîcător s-a purtat - securistul DIE Voiculescu-Felix. Tare stranie și cu substrat această atitudine inegală a televiziunii „Sistemului nenorocit” (George dixit)...

*A trecut la cele veșnice Draga Olteanu. Un artist sublim inclusiv prin aceea că și-a apărat propria libertate cu ardoare. A gândit cum a vrut și acționat la fel. Și, spre deosebire de mii de intelectuali și alți artiști,  nici n-a avut nevoie de aprobare de la torționarii republicii staliniste ca să fie un patriot desăvârșit și o admirabilă regalistă. Respect, doamna Olteanu – lin vă fie drumul către ceruri!