ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am avut Rege, însă noi i-am preferat pe Iliescu, Băsescu și Iohannis. E onest, și niciodată prea târziu, să asumăm, totuși, aceasta în forul nostru interior. De Emil Constantinescu nici nu mai spun. El și țărăniștii au promis că vor consulta poporul cu privire la forma de guvernământ însă odată ajunși la putere n-au făcut absolut nimic.

*Pentru că nu am cu cine altcineva, duminica viitoare voi vota cu AUR totuși. La alegerile locale le-am dat un vot mai decis acestor tineri (practic singuri împotriva unui Sistem căruia nimeni nu i se mai opune politic). Acum sunt nevoit să-i votez deși prin Proiectul de țară s-au asociat la vedere cu Călin Georgescu – un tip care ca orice securist mason care se respectă atacă Biserica și Coroana. Deși au pe liste foști militari, făcuți generali de Sistemul răului de după 89, cu serioase probleme de biografie. Generalul Chelaru, un om care ne-a abandonat nedemn pe cei din CADA, în 1990, trecând de partea Sistemului cu care noi tocmai ne băteam (iar unii am tras-o serios din cauza asta) pentru lămurirea implicării responsabililor militari în zădărnicirea și reprimarea Revoluției din Decembrie 89. A fost răsplătit cu vârf și îndesat, până la cel mai înalt rang militar. Perioadă în care, asemeni celor mai depravați politicieni, și-a luat ilegal o casă din fondul locativ al Armatei. Faptă pentru care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Așadar pe liste un alt mason, cu dosar beton la servicii și el – dar și condamnat penal ... Pe liste, și Nicolae Bălan, ajuns general după 89, după ce a fost implicat în tentativa lui Ceaușescu de zădărnicire a revoltei de la Timișoara. Sunt deci câteva lucruri care nu-mi plac. Cum nu-mi place nici retorica insistentă a lui George Simion (altfel un om cu reale calități și merite) cu „desființarea UDMR-ului mafiot”. Care UDMR e mafiot și trebuie desființat, evident, doar pentru că-i reprezintă pe maghiari (periculoasă viziune) – de vreme ce nimeni n-ar putea să înțeleagă de ce PSD sau PNL, de exemplu, sunt mai puțin mafiote și demne de desființare. Dar de votat voi vota totuși cu AUR. Dăruirea extraordinară și dezinteresată a membrilor  acestui partid merită o șansă. O șansă care după alegeri, indiferent de rezultat, trebuie urmată de maturizarea și profesionalizarea AUR, de o viziune mai clară și obligatorie de sus și până jos, de consolidarea lui organizațională. Partidul are un potențial de creștere important, care, valorificat inteligent, ar putea să facă din AUR un actor politic redutabil la alegerile legislative din 2024.

*Bărbații calcă strâmb pentru că la cununie îi calcă nevestele pe picioare.

*În lume nimic nu va mai fi la fel ca înainte de Covid. Numai d-na Carmen va continua să joace tenis cu antrenorul.

*Oameni fiind, la moartea cuiva drag, nu putem să nu plângem. A lăcrimat Mântuitorul Însuși la moartea prietenului Său Lazăr. Însă, cum învață și Sfântul Teofilact al Bulgariei, se cuvine să „punem hotare mâhnirii” noastre - și să evităm în orice caz deznădejdea, care este un păcat în sine. Tot astfel ne învață și Sfântul Apostol Pavel: „Despre cei ce au adormit, nu voim să fiți în neștiință, fraților, ca să nu vă întristați, ca ceilalți, care nu au nădejde. Pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa credem că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El.”

*Observ că atunci când degetul arătător îl îndrept acuzator către cineva, altele trei, de lângă el, stau îndreptate către mine.

*Din arsenalul inamicilor lui Trump din perioada de după alegeri (dar și dintotdeauna) n-au lipsit nici cele mai infame dezinformări și manipulări. Prin intermediul presei de top de peste Ocean (CNN, The New York Times), începând cu 16 noiembrie ei au răspândit informația falsă că președintele în exercițiu se pregătește să atace Iranul. Mobilul manipulării a fost evident pentru oricine. Loviți din toate părțile (pandemia, situația economică proastă, revoltele din mai etc), americanii numai de un război nu mai aveau nevoie. Ceea ce a indus în rândul lor o puternică temere privind intențiile războinice ale lui Trump. Iar consecința finală firească a fost că solidaritatea susținătorilor liderului de la Casa Albă a slăbit dramatic în bătălia lui cu fraudele electorale uriașe ce vor să-l îngenuncheze.

*Băsescu și Iohannis au avut împreună vreo 20 de dosare de corupție, în absolut toate fiind însă găsiți nevinovați. Și n-au existat oameni mai calomniați ca ei...

*„Marea Resetare” constituie un plan al globaliștilor neo-marxiști ateiști, anunțat în mai 2020, în plină „pandemie”, și care pretinde că vrea să „reconstruiască în mod durabil economia mondială în urma pandemiei COVID-19”. Multă lume vede în el însă planul cel mai concret de instaurare a Noii Ordini Mondiale și a Guvernului acesteia (planul urmează să fie pus în practică începând cu prima parte a anului care vine - de aici și bătălia crâncenă împotriva lui Trump și a țării sale). Sky News Australia a publicat ieri un clip al Prințului Charles, vorbind în germană, despre ceea ce ei au numit „fantezia lui, eco-fascistă, despre Marea Resetare”. De spus și că Prințul Charles a fost – mare și tristă surpriză... – cel care a anunțat planul Marii Resetări în mai 2020.

*Clasa politică e în faliment. Niciodată în ultimii 30 de ani n-a existat o respingere mai categorică a ei ca azi. S-a ajuns atât de jos că reconstrucția e nu doar absolut necesară ci și posibilă.