ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Observ cum de Sărbători singura bucurie a multor copii de prin cartierele Bucureștilor - delincvenți anonimi la adăpostul întunericului -  e să arunce  cu petarde. Aceasta e după 30 de ani România, o republică desfigurată de hoția câtorva generații de politicieni, securiști, magistrați, polițiști șamd. În care oamenii nu mai au putere nici să se indigneze...

*Ca unul care a trăit realitatea politică a ultimilor trei decenii în chiar centrul ei, știu bine că lucrul cel mai important în aceste alegeri a fost că românii au scos din Parlament partidul lui Băsescu. Omul care împreună cu Iliescu și Sistemul lor nenorocit au făcut cel mai mare rău României în perioada în discuție.

*Ieri, Custodele Coroanei a găzduit seara anuală (desfășurată exclusiv online) pentru Corpul Diplomatic acreditat la București. Regele Mihai a reluat această tradiție istorică, în țară, în 1997, ulterior ea fiind dusă mai departe de Custodele Coroanei și de Principele Radu. Faptul că acest eveniment este organizat de 23 de ani indică inclusiv o atitudine de respect a conducerii statului român față de legitimitatea istorică a Coroanei, față de prestigiul ei internațional și de modul în care ea poate să servească în multiple sensuri interesele României. Statul republican a evitat în mod fericit să întrerupă această tradiție în timpul președinției de zece ani a lui Traian Băsescu (un președinte cu o atitudine personală mai mult decât de nefericită față de Casa regală), pentru ca anul acesta evenimentul să aibă pentru prima oară după 1997 și sprijinul Guvernului român.

*Șovăind, ea: Suflet de Domnul hărăzit,/ Nădejdea Învierii,/ Cum de în tine-a încolțit/ Sămânța îndoielii?

*Ieri statul Texas a intentat o acțiune direct la Curtea Supremă a SUA contestând procedurile electorale din Georgia, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin pe motiv că au încălcat Constituția. În urmă cu câteva ore Trump a anunțat că deja „Cel puțin 17 state s-au alăturat Texasului în dosarul extraordinar împotriva celei mai mari fraude electorale din istoria Statelor Unite.”

*Globalismul satanist și corectitudinea politică dementă au ieșit prost de tot la aceste alegeri (de exemplu 16% pentru USR-PLUS e chiar catastrofal). Un răspuns-stratagemă al perdanților opăriți e încercarea concertată de discreditare a AUR (partid creștin, iar asta doare rău!) sub motiv de - ați ghicit - „extremism”. Răspunsul la răspuns acesta este: conducerea să asume onest dacă are ce asuma din trecut, să aducă corecții dacă sunt de adus și să adopte în viitor o conduită conformă cu standardele democratice. Punându-și totodată la punct un mecanism eficient de comunicare publică pe această temă.

*Trăiesc într-o lume în care Păunescu și Vadim sunt idolatrizați. Oare ce caut eu în lumea aceasta?

*Odată intrați la andropauză unii bărbați au tot felul de fantezii. Iohannis se visează într-una jucând el tenis cu doamna iar Călin Georgescu, de vreo 20 de ani, prim-ministru.

*Oricine are o raportare cât de cât onestă la istoria de după 1990, nu poate să nu recunoască faptul că principala cauză a răului din ultimii 30 de ani e ordinea constituțională republicană ce ne-a fost impusă de Stalin și tancurile lui. O ordine brutal contrară istoriei, tradițiilor organizării noastre statale, spiritului și culturii acestui popor – iar prin aceasta, vedem tot mai clar de la un an la altul, inevitabil falimentară. O ordine care în "post-comunism” a făcut imposibile, mai ales ea, adevăratele reforme care se cereau după aproape cinci decenii de totalitarism comunist. Din nenorocire, nici în campania electorală tocmai trecută n-a existat un singur partid măcar – nici chiar AUR – care să vorbească românilor despre această gravă problemă a problemelor. În sfârșit, legat de AUR, dacă liderii săi își imaginează că vor putea cândva să schimbe ceva acționând în cadrul actualului sistem constituțional, atunci sunt de o naivitate îngrijorătoare.