ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De parcă ar fi rezolvat deja marile probleme ale... marii politici în care tocmai a intrat, războinicul George Simion s-a adresat poporului rus cu o frază absurdă și provocatoare pe fond și extremist-grobiană în exprimare. Care nu poate să facă țării, în mod absolut gratuit, decât rău; iar asta într-un context în care România și întreaga lume se află mai mult decât oricând sub asediul globalismului satanist: „Rușii sunt un popor civilizat mai târziu, ei nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot” (interviu pentru Libertatea, 9 decembrie 2020). Să te lupți simultan și cu Ungaria, cu UDMR, cu maghiarii din țară dar și cu Rusia mi se pare că ești dus bine pe o cale greșită. Tare mă tem că e deja timpul să regret susținerea și încrederea ce le-am dat acestui co-președinte al AUR.

*Și noi credem și spunem de mult timp ceea ce Donald Trump a spus în urmă cu puține ore: „Curtea Supremă are șansa de a ne salva țara de cel mai mare abuz electoral din istoria Statelor Unite.” După părerea mea, dacă acest lucru nu se va întâmpla (personal rămân foarte încrezător) înseamnă că răul s-a înstăpânit atât de sus și de copleșitor în America încât până și să speri va fi cu neputință.

*Rătăcire: Sunt trubadurul unui ev apus,/ Al unei căi cu țel de nepătruns,/ De sub un crug necunoscut,/ Sub care toate au tăcut.

*Dacă-i privești din avion, globaliștii neo-marxiști sunt niște tipi extrem de cumsecade. Agenda 2030 (trecută de ei prin ONU în 2015), documentele Forumului Economic Mondial (întrunit anual la Davos) și altele asemenea nu sunt altceva decât niște râuri de lapte și miere ce stau să inunde planeta. Și care te fac, pe bună dreptate, să te întrebi: Și atunci de ce multă lume întreagă la minte (multă și nu prea!) nici nu vrea să audă de ei? Și de ce aceeași lume atrage cu disperare atenția că dacă domnii aceștia cumsecade vor îngenunchea America lui Trump va fi cumplit? Simplu: neo-marxiștii vindicativi vor să răzbune prăbușirea în ruine și în mult sânge a comunismului criminal. Ei vor să mai experimenteze încă o dată, cu nădejdea unei reușite, de data aceasta la nivel planetar, acromania marxistă care i-a atras și-i atrage morbid pe ei și  pe înaintașii lor de exact un veac și jumătate. Iar pentru aceasta, ca și data trecută, marele obstacol în calea lor este Dumnezeu. Ceea ce, mai ales aceasta, ar trebui să ne cutremure pe toți până nu e încă prea târziu.

*Știu bine, Doamne, că, în marea Ta bunătate, mă vei mântui chiar dacă faptele mele bune sunt atât de puține. De aceea – pentru că în Împărăția Ta, nu mai există întristare, căință și suspin – Te rog să-mi dai aici lacrimi pentru nevrednicia mea!

*E cam nu știu cum și ce-am văzut adineauri la TVR. AUR parcă nu prea mai e aur. George Simion s-a sucit dintr-odată, și vrea la guvernare. Are și prim-ministru: firește, masonul securist Călin Georgescu – un monoman chiar și caraghios de la un timp. Și ce mai are George? Militari! Care militari? Nu le-a dat numele pentru că știe că-i jale. Chelaru, general, mason și el, cu un cazier încărcat (3 ani cu suspendare pentru raptul unei case din patrimoniul Armatei, de pe când îi era mare șef). Generalul Nicolae Roman și colonelul Francisc Tobă – implicați în represiunea armată de la Timișoara și de la Sibiu din Decembrie 89. În fine, vom trăi și vom mai vedea...

*„Oamenii se roagă lui Dumnezeu să-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roagă de oameni să părăsească păcatul. Acum cine de cine să asculte mai întâi: Dumnezeu de oameni, sau oamenii de Dumnezeu?” (Părintele Arsenie Boca). Știu că multă lume cu evlavie la Părintele așteaptă ca el să fie canonizat. Așteptarea durează de foarte mult timp de după 1990. Procedurile canonice au fost demarate numai în urmă cu un an, și pare că și aceasta s-a întâmplat mai mult sub presiunea evlaviei despre care vorbesc. În cadrul acestor proceduri Sinodul Bisericii Ortodoxe a anunțat în octombrie trecut că a prevăzut cercetări inclusiv în arhivele CNSAS pentru perioada 1945-1989. Cu aceeași ocazie, Sfântul Sinod a îndemnat clericii și credincioșii ca, până la o decizie finală, „să evite atât idealizarea excesivă a persoanei Părintelui Arsenie Boca, cât și denigrarea lui”. Așadar cred că se cuvine ca toată lumea să aștepte în continuare cu răbdare și cu încrederea că unica autoritate competentă să decidă o va face sub harul Sfântului Duh.

*Căzăturile acestui neam ne-au făcut robi ai unei Europe fără Dumnezeu.