ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnaliștii de la Sky News au realizat un reportaj despre cei care muncesc în uriașul depozit de gunoaie de lângă Cluj-Napoca și s-au întrebat retoric cum vor reuși autoritățile române să aibă grijă de refugiați, când ele nu se preocupă nici măcar de proprii cetățeni săraci.

”Nimeni nu vrea să traiască și să muncească într-un loc ca acesta, dar acești oameni nu au de ales. Nu-i de mirare că ar vrea să plece în altă parte. Din multe puncte de vedere, diferența dintre ei și refugiații care invadează Europa e foarte mică. Există însă o diferență majoră: ei sunt deja în Europa, sunt europeni”, au scris jurnaliștii, potrivit b1.ro.

Autorul reportajului, Stuart Ramsay, a detaliat situația grea în care se află cei care traiesc din puținii bani pe care îi primesc pentru a aduna deșeurile reciclabile:
 
"Autoritățile și contractorii privați dețin tot gunoiul de aici. Gunoierii, ”corbii” cum li se mai spune, primesc un procent infim pentru a aduna deșeurile reciclabile. Pe vremuri aveau voie să ia gunoiul singuri și să îl valorifice, dar acum nu mai pot. Sunt sclavi economici, legați de acest loc”.