ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul sloven a declarat că va începe cât de curând vaccinarea obligatorie anti-COVID pentru toți angajații guvernamentali, înăsprind măsurile, care au provocat deja o revoltă majoră, relatează Reuters și Yahoo News 

Toți angajații la stat vor trebui să primească un vaccin până la 1 octombrie și o a doua doză o lună mai târziu, cu excepția cazului în care primesc vaccinul cu o singură doză de la Johnson & Johnson.

Testele PCR nu vor mai fi acceptate pentru a intra în locurile de muncă finanțate de guvern, inclusiv în spitalele de stat.

La începutul acestei săptămâni, guvernul a introdus obligativitatea afișării cardului COVID-19 care dovedește vaccinarea sau un rezultat negativ la testul PCR pentru a avea acces la locurile de muncă private, precum și în spitale, benzinării, centre comerciale, restaurante și alte locuri publice.

Această măsură a generat miercuri revolte de stradă majore în capitala Ljubljana.

(FOTO:) Protestatarii se adună în apropierea parlamentului din Ljubljana, Slovenia, miercuri, 15 septembrie 2021.