ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 4 ani de la tragedia aviatică din Munții Apuseni, pe Vârful Petreasa din comuna Horea, s-a săvârșit slujba de pomenire în memoria pilotului Adrian Iovan și a studentei Aura Ion.

Parastasul i-a adunat, din nou, la aceeași masă pe sătenii din Horea și satele învecinate, care au ajutat echipele de căutare și au participat la salvarea răniților din epava avionului, preoți, prieteni și rude ale pilotului decedat și ale Aurei Ion.

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în munții Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița dintre județele Cluj și Alba. În accident au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria" și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor. Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.

În zona în care s-a prăbușit avionul, moții din Zânzești și Giurgiuț au ridicat un altar de lemn, de aproximativ 12 metri pătrați au amplasat o cruce de mari dimensiuni și, în fiecare an, în preajma zilei de 20 ianuarie, sunt organizate slujbe de pomenire în memoria celor două victime ale tragediei aviatice.