ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sobor format din 12 preoți au oficiat vineri seară o slujbă la clubul Colectiv, în memoria victimelor incendiului de acum o săptămână. Tot în această seară, la ora 22.30, la bisericile din Capitală se vor trage colpotele în memoria celor 32 de persoane care și-au pierdut viața. 
 
În această seară se împlineşte exact o săptămână de la tragedia din clubul bucureștean, în urma căreia 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproape 200 au fost rănite.

”Toate bisericile vor trage clopotele în semn de solidaritate și vor face pomenire pentru victimele care au pierit aici și care dincolo de incendiul acesta au lăsat un mesaj pentru noi toți - e vremea schimbării. Mâine în Biserica Ortodoxă este Sâmbăta morților. Pomenirea celor care au murit aici se va face în bisericile de unde aparțin. Duminică se face parastasul de nouă zile. Și sperăm ca duminică, după liturghie să venim aici să facem rânduială creștinească. Îi invitam pe cei care au avut rude, prieteni... pot veni aici la clubul Colectiv să facem o rânduială creștinească de parastas pentru sufletele lor”, a declarat unul dintre preoți, conform B1.ro.

”Schimbarea începe cu ficare om în parte și aici Biserica are o soluție extraordinară, spovedania. Și preoții se spovedesc, și părintele Patriarh se spovedește. Asta înseamnă că este vremea schimbării și noi toți trebuie să ne asumăm această schimbare. Nu de azi sunt preoții în spitale, sunt de multă vreme. Chiar și în zilele acestea grele, preoții au fost acolo în spitale. (...) Biserica face donații și a făcut donații. În ultimele zile au fost donate șapte tone de sânge, bani pentru familiile îndoliate, au ajuns medicamente, au ajuns alimente. Există în Biserică un sistem filantropic bine pus la punct”, a mai spus preotul.