ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În toate bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate ale Patriarhiei Române va fi oficiată, marți, 22 decembrie 2019, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român.

După terminarea Sfintei Liturghii, la Catedrala patriarhală va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989, potrivit Basilica.

Această slujbă de pomenire va fi săvârșită în toate bisericile și mănăstirile din cadrul Patriarhiei Române unde se va sluji Sfânta Liturghie.

În București, slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 va fi oficiată și în următoarele locuri:

Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluției – Piața Revoluției (ora 9.00)
 
Radiodifuziunea Română (ora 10.00)
 
Televiziunea Română – Troița din fața instituției (ora 11.00)

Luni, Monumentul dedicat primelor victime ale Revoluției din București a fost sfințit de un sobor de preoți din cadrul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane din București (ACCU), coordonat de părintele Gheorghe Dilirici.

Monumentul a fost amplasat în fața sălii Dalles din apropierea Pieței Universității, acolo unde în urmă cu 31 de ani erau împușcați primii tineri.

În amintirea celor 13 tineri care au luptat pentru libertate, pe placa monumentului sunt inscripționate numele lor.

Tot în memoria lor, a fost oficiată o slujbă de pomenire.

„Din 21 decembrie 2020, acești tineri au un monument care amintește de jertfa lor, monument pe care l-am binecuvântat și am oficiat o slujbă de pomenire pentru toți eroii care sunt trecuți pe placa comemorativă”, a declarat la Trinitas TV Părintele Gheorghe Dilirici.