ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, 15 ianuarie 2016, la împlinirea a 166 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, se vor săvârși slujbe de pomenire la Cimitirul Bellu din București și la Catedrala Patriarhală, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La orele 08.00, va fi oficiată Sfânta Liturghie în capela Cimitirului Bellu, de către un sobor de preoți de caritate din cimitirele din București, condus de Preacucernicul Părinte Gheorghe Dilirici, coordonatorul preoților din cimitire.

La orele 10.00, va fi săvârșită slujba Parastasului la mormântul poetului de către un sobor de preoți, condus de Preacucernicul Părinte Florin Șerbănescu, consilier patriarhal.

La orele 10.30, în Catedrala Patriarhală, după Sfânta Liturghie, se va săvârși slujba Parastasului pentru cinstirea memoriei celui mai mare poet al poporului român.